Skip to main content
Three Ships Single Malt 12 years
Zuid-Afrika

Vol & rijk

NIEUW

Three Ships Single Malt 12 years

Zuid-Afrika - Malt 70CL 46,3%

Three Ships 12 Year Old is een amberkleurige whisky geproduceerd in de James Sedgwick Distillery, Wellington in Zuid-Afrika.

Online op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

 • icon
  Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
 • icon

  Gratis bezorging vanaf € 50,-

 • icon
  Veilig betalen

Alles over Three Ships Single Malt 12 years

Three Ships 12 Year Old is een amberkleurige whisky geproduceerd in de James Sedgwick Distillery, Wellington in Zuid-Afrika.

Deze verrassend mooie Single Malt heeft 12 jaar mogen rijpen op Amerikaanse whiskyvaten. In de neus herken je biscuit met jam, abrikoos maar ook een vleugje rook. In de smaak herken je rokerige tonen gevolgd door vanille en honing. Een toch wel lange afdronk proef je de smaak van appel en koffie gepaard met walnoten. Deze verrassende Single Malt alcoholpercentage van 46.3%.

Beschrijving Three Ships 12 Year Old is een amberkleurige whisky geproduceerd in de James Sedgwick Distillery, Wellington in Zuid-Afrika.
Inhoud 70 Centiliter
Alcoholpercentage 46,3%
Oorsprong Zuid-Afrika
Contactgegevens Leverancier
Groothandel Van Wees Heliumweg 5 - 3812 RD Amersfoort
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Zuid-Afrika, Wellington
Zuid-Afrika, Wellington
Three Ships Zuid-Afrika, Wellington

In 1977 gingen zij op ontdekkingsreis. Dat was het jaar waarin ze begonnen met het maken van de eerste commerciële whisky in Afrika. Zeker een geweldige prestatie, maar niet iedereen wenste hen veel succes op de reis - hun tegenstanders zeiden dat er geen manier was om hier, onder de Afrikaanse zon, een geweldige whisky te maken. Dat de enige echt geweldige whisky's van het noordelijk halfrond kwamen, waar ze het al eeuwen doen.

Ze zeiden dat hoewel we de tradities en het vakmanschap van onze vrienden in het noorden respecteren, die whisky's niet hun whisky's zijn. Dus gingen zij op hun eigen manier vooruit, ontwikkelden hun eigen meesterschap en gebruikten hun eigen technieken. Noem ze koppig, maar ze hadden goede redenen om te denken dat ze er een succes van konden maken. Ze hoefden immers alleen maar stil te staan ​​bij het begin van hun distilleerderij in Wellington, die terug te voeren is op het verhaal van James Sedgwick.

Sedgwick was een ervaren zeeman. De lessen die hij op zee leerde, als kapitein van enkele van 's werelds snelste handelsschepen door gevaarlijke wateren, paste hij toe op zijn nieuwe onderneming. Een van die lessen die hij vooral begreep, was dat grote reizen zelden alleen worden volbracht. De kapitein wist dat degenen die onbekende wateren bevaren, dat vaak deden met drie schepen: één om te navigeren en het tempo te bepalen, één om te voorzien in bevoorrading en één om in ondiep water te varen.

En zo was het toen ze besloten om de eerste commerciële whisky in Afrika te maken. Ze hebben drie eigen schepen nodig: visie, vasthoudendheid en moed. Ze waren tenslotte helemaal opnieuw begonnen en bedachten hoe ze whisky konden maken in een klimaat dat zich er niet gemakkelijk voor leent.

Ze moesten de visie behouden dat een echt Zuid-Afrikaanse whisky niet alleen mogelijk was, maar van wereldklasse kon zijn. Ze hadden vasthoudendheid nodig om hun weg door de technische uitdagingen te vinden en de tegenstanders te negeren. En het zou moed vergen om zelfs maar aan een reis te beginnen die werd gesuggereerd door een gedurfde gedachte - dat ze hier een geweldige whisky zouden kunnen maken.

Vandaag hebben deze drie schepen hun naar grootsheid gebracht en hun wereldwijde erkenning opgeleverd voor hun assortiment moderne, baanbrekende en echt Zuid-Afrikaanse whisky's.

Anderen kochten ook

 • icon
  Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
 • icon

  Gratis bezorging vanaf € 50,-

 • icon
  Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.