Skip to main content
Torre Mora Scalunera Etna Bianco

Classic white 5.0

Torre Mora Scalunera Etna Bianco

Oorsprong - Italië 2021 75CL 13,5%

Het woord Scalunera betekent ‘zwarte trap’ in lokaal dialect. Het is een verwijzing naar de terrassenwijngaarden waarop de carricante druiven groeien voor deze Etna Bianco.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Torre Mora Scalunera Etna Bianco

De Etna is het hoogste punt van Sicilië. Deze vulkaan is regelmatig bedekt met sneeuw en heeft een verrassend koel klimaat en uiteraard een bodem rijk aan vulkanisch gesteente. Het woord Scalunera betekent 'zwarte trap' in lokaal dialect. Het is een verwijzing naar de terrassenwijngaarden waarop de carricante druiven groeien voor deze Etna Bianco. De druiven groeien op 650 meter boven zeeniveau. Carricante heeft aanwezige zuren, maar is ook kruidig met de smaak van rijpe peer, salmiak en dennennaalden. Schenk hem bij pasta met vis of schaal- en schelpdieren.

Lekker bij pasta met vis
5.0
  • Citrus, rinse appel, amandel, lindebloesem, mineraal en ja salmiak. Gemiddeld + zuren. Mondgevoel zacht, soepel met een mooie lange afdronk. Heerlijke wijn.
Carricante

Op Sicilië weten ze hoe ze deze druif moeten aanpakken. En dan brengt hij wijnen voort met een groot bewaarpotentieel. Hij brengt fijne zuren en aroma's van gele bloemen.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Het woord Scalunera betekent 'zwarte trap' in lokaal dialect. Het is een verwijzing naar de terrassenwijngaarden waarop de carricante druiven groeien voor deze Etna Bianco.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 13,5%
Soort carricante
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Italië
Contactgegevens Leverancier
Torre Mora Via Provinciale 2/a, n 5, Catania, Italy Website: www.tenutepiccini.it Email: g.dafflitto@tenutepiccini.it
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

5 keer bekroond
Oogstjaar 2018
93 punten

James Suckling

Gouden

Decanter

2 bicchieri

Gambero Rosso

92 punten

Wine Enthusiast

Oogstjaar 2019
91 punten

James Suckling

Ons verhaal

Italië, Toscane
Piccini Toscane

Piccini is het op vier na grootste wijnbedrijf in Toscane. Qua grootte volgt dit familiebedrijf op beroemde namen als Antinori, Banfi, Ruffino en Frescobaldi. Piccini bestaat al sinds 1882 en momenteel is de vierde generatie aan het roer. Belangrijke waarden van dit bedrijf zijn innovatie en een streven naar consequente kwaliteit en klanttevredenheid. Altijd met de waarde van hun familietradities in gedachten. Inmiddels beschikt het bedrijf over zes verschillende domeinen. Hiervan zijn vier domeinen gelegen in Toscane: Piccini, Valiano, Villa al Cortile en Tenuta Moraia. Daarnaast een domein in Basilicata: Regio Cantina. Tenslotte Torre Mora, gelegen op Sicilië onder de rook van de Etna.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen