Skip to main content
Tourelles de Longueville

Royal red

Tourelles de Longueville

Frankrijk - Cabernet sauvignon, Cabernet franc, Petit verdot, Merlot 2015 75CL 13%

Les Tourelles de Longueville is de tweede wijn van Château Pichon Baron, Deuxième Grand Cru Classé uit Pauillac. Drink hem binnen 15 jaar.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Alles over Tourelles de Longueville

De naam is een verwijzing naar de twee iconische torentjes die het chateau versieren: tourelles betekent letterlijk 'torentjes'. De wijn is een blend met een uitzonderlijk hoog percentage merlot (61%) aangevuld met cabernet sauvignon en cabernet franc. De wijn rijpt 12 maanden op deels nieuwe eikenhouten vaten. Je proeft zwarte kersen, cassis, leer en cederhout. Drink hem binnen 15 jaar na het oogstjaar.

Lekker bij gebraden rood vlees
Cabernet sauvignon

Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.

Cabernet franc

Dit is de voorouder van de merlot en cabernet sauvignon die een wat hogere zuurgraad heeft. Past perfect bij gerechten met tomatensaus of sauzen met azijn.

Petit verdot

Met deze druif worden stevige rode wijnen met veel kleur gemaakt. Vanwege het hoge tanninegehalte vaak een onderdeel van een blend. Lekker bij rood vlees.

Merlot

Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Les Tourelles de Longueville is de tweede wijn van Château Pichon Baron, Deuxième Grand Cru Classé uit Pauillac. Drink hem binnen 15 jaar.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 13%
Soort cabernet sauvignon, cabernet franc, petit verdot, merlot
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Compagnie medocaine des grands crus 7 rue Descartes, Blanquefort, France Email: zamparutti.n@medocaine.com Website: www.medocaine.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

3 keer bekroond
Oogstjaar 2011
89 punten

Falstaff Wine Guide

Oogstjaar 2014
92 punten

James Suckling

Oogstjaar 2015
92 punten

Wine Enthusiast

Ons verhaal

Frankrijk, Pauillac
Château Pichon Longueville Baron Chateau Baron Pichon-Longueville Pauillac

De officiële benaming van dit domein is Château Pichon-Longueville au Baron de Pichon-Longueville. Oorspronkelijk was er maar één Pichon-Longueville. Maar het domein werd in tweeën gesplitst voor een erfenis. Een gedeelte bleef in handen van de Baron en werd Pichon Baron. De rest ging naar zijn drie zussen. Dit domein werd Pichon-Longueville Comtesse de Lalande. Beide domeinen zijn geclassificeerd als Deuxième Grand Cru Classé en zijn gelegen in Pauillac. Pichon Baron is tegenwoordig in handen van verzekeringsgroep AXA Millésimes. Dat bedrijf moest flink investeren om het domein weer op de rit te krijgen na een moeilijke periode in de jaren ’60 en ’70. De tweede wijn van het domein heet Les Tourelles de Longueville.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.