Skip to main content
Trimbach Riesling Cuvee Frédéric Emile
Frankrijk

Fresh Hammer

Jouw Premium prijs

Trimbach Riesling Cuvee Frédéric Emile

Frankrijk - Riesling 2017 75CL 13,5%

Alleen in uitzonderlijke topjaren wordt deze wijn gemaakt van 30 jaar oude
rieslingstokken aangeplant in Grand Cru wijngaarden op een bodem van
Muschelkalk.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Trimbach Riesling Cuvee Frédéric Emile

Frankrijk 2017 75CL

Alles over Trimbach Riesling Cuvee Frédéric Emile

Alleen in uitzonderlijke topjaren wordt deze wijn gemaakt van 30 jaar oude
rieslingstokken aangeplant in Grand Cru wijngaarden op een bodem van
Muschelkalk.

Trimbach is beroemd vanwege de legendarische Clos St. Hune. De Cuvée Frédéric Emile volgt op bescheiden afstand. Samen worden deze twee wijnen gezien als de koning en de koningin van het domein. Alleen in uitzonderlijke topjaren wordt deze wijn gemaakt van 30 jaar oude rieslingstokken aangeplant in Grand Cru wijngaarden op een bodem van Muschelkalk. Ideaal voor deze druif. 2008 wordt gezien als het beste oogstjaar voor de Elzas sinds 1990 en misschien wel het beste van de eeuw!

Smaak geurig, complex en intens
Druivensoort
Druivensoort
Riesling
Deze druif kan een wijn maken die varieert van droog tot zoet. Opvallend is altijd de zeer hoge zuurgraad. Een halfzoete Riesling past goed bij Aziatische gerechten of varkensvlees.
Beschrijving Alleen in uitzonderlijke topjaren wordt deze wijn gemaakt van 30 jaar oude rieslingstokken aangeplant in Grand Cru wijngaarden op een bodem van Muschelkalk.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 13,5%
Soort riesling
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
F.E. Trimbach Ribeauville Alsace France Website: www.maison-trimbach.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Smaak geurig, complex en intens

Ons verhaal

Frankrijk
Frankrijk
Maison Trimbach Frankrijk
De familie Trimbach produceert al bijna vier eeuwen en al twaalf generaties lang wijnen in de Elzas. Ze zijn een begrip in de regio en eigenlijk ook over de hele wijnwereld. De winery van Maison Trimbach is gelegen in Ribeauvillé, maar deze producent beschikt ook over wijngaarden in Hunawihr, Bergheim, Rorschwihr, Riquewihr en Mittelwihr. De dorpen klinken Duits, maar we zitten natuurlijk in Frankrijk. De Elzas heeft een uniek microklimaat met uitzonderlijk veel zonuren dankzij de Vogezen. Mede hierdoor behoren de wijnen van Trimbach tot de meest gewilde ter wereld. Met name de mythische Clos Ste Hune, een Grand Cru wijngaard van 1,67 hectare, die jaarlijks slechts een paar duizend flessen topriesling oplevert.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.