Mousserend
Valdivieso Sparkling Wine
Chili - Pinot noir, Chardonnay 75CL 12,5%
Een toegankelijke mousserende wijn uit Chili. Een zachte smaak door de combinatie van chardonnay en sémillon. Wist je dat Valdivieso eerst uitsluitend begon met het produceren van mousserende wijnen. Pas later kwamen hier rode en witte wijnen bij.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Chili 75CL
Alles over Valdivieso Sparkling Wine
Een toegankelijke mousserende wijn uit Chili. Een zachte smaak door de combinatie van chardonnay en sémillon. Wist je dat Valdivieso eerst uitsluitend begon met het produceren van mousserende wijnen. Pas later kwamen hier rode en witte wijnen bij.
Mening van een expert
Hubrecht DuijkerTerwijl Alberto Valdivieso luisterde naar een pianorecital van Bach had hij een visioen. 'Het was er een van Champagne, zo goed als de fijne Clicquot die Doña Camila die avond schonk, maar niet uit Frankrijk, uit Chili!' Waarna hij besloot om zo'n wijn in zijn geboorteland te gaan maken. Alberto reisde naar de Champagne om daar de technieken te bestuderen, terwijl hij bovendien als eerste in Chili druivenstokken van chardonnay en pinot noir plantte. In 1887, twaalf jaar na het recital, opende Alberto de eerste fles met zijn eigen bubbelwijn. Dit type is de grote specialiteit van Valdivieso bleven. Een vriendelijk geprijsde variant is de Valdivieso Brut die zijn belletjes kreeg dankzij een tweede tankgisting en werd samengesteld uit chardonnay (50 procent) en pinot noir, met een verscholen deel sémillon. Behalve lekker fris smaakt deze vrolijk bruisende brut een tikje mild (11 gram suiker per liter), zacht fruitig en zacht kruidig.
Ons verhaal
Mening van een expert
Hubrecht DuijkerTerwijl Alberto Valdivieso luisterde naar een pianorecital van Bach had hij een visioen. 'Het was er een van Champagne, zo goed als de fijne Clicquot die Doña Camila die avond schonk, maar niet uit Frankrijk, uit Chili!' Waarna hij besloot om zo'n wijn in zijn geboorteland te gaan maken. Alberto reisde naar de Champagne om daar de technieken te bestuderen, terwijl hij bovendien als eerste in Chili druivenstokken van chardonnay en pinot noir plantte. In 1887, twaalf jaar na het recital, opende Alberto de eerste fles met zijn eigen bubbelwijn. Dit type is de grote specialiteit van Valdivieso bleven. Een vriendelijk geprijsde variant is de Valdivieso Brut die zijn belletjes kreeg dankzij een tweede tankgisting en werd samengesteld uit chardonnay (50 procent) en pinot noir, met een verscholen deel sémillon. Behalve lekker fris smaakt deze vrolijk bruisende brut een tikje mild (11 gram suiker per liter), zacht fruitig en zacht kruidig.