
Mousserend
Valdivieso Sparkling Wine
Chili - Mousserend 75CL 12,5%
Een toegankelijke mousserende wijn uit Chili. Een zachte smaak door de combinatie van chardonnay en sémillon. Wist je dat Valdivieso eerst uitsluitend begon met het produceren van mousserende wijnen. Pas later kwamen hier rode en witte wijnen bij.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Valdivieso Sparkling Wine
Een toegankelijke mousserende wijn uit Chili. Een zachte smaak door de combinatie van chardonnay en sémillon. Wist je dat Valdivieso eerst uitsluitend begon met het produceren van mousserende wijnen. Pas later kwamen hier rode en witte wijnen bij.
Mening van een expert
Hubrecht DuijkerTerwijl Alberto Valdivieso luisterde naar een pianorecital van Bach had hij een visioen. 'Het was er een van Champagne, zo goed als de fijne Clicquot die Doña Camila die avond schonk, maar niet uit Frankrijk, uit Chili!' Waarna hij besloot om zo'n wijn in zijn geboorteland te gaan maken. Alberto reisde naar de Champagne om daar de technieken te bestuderen, terwijl hij bovendien als eerste in Chili druivenstokken van chardonnay en pinot noir plantte. In 1887, twaalf jaar na het recital, opende Alberto de eerste fles met zijn eigen bubbelwijn. Dit type is de grote specialiteit van Valdivieso bleven. Een vriendelijk geprijsde variant is de Valdivieso Brut die zijn belletjes kreeg dankzij een tweede tankgisting en werd samengesteld uit chardonnay (50 procent) en pinot noir, met een verscholen deel sémillon. Behalve lekker fris smaakt deze vrolijk bruisende brut een tikje mild (11 gram suiker per liter), zacht fruitig en zacht kruidig.
Beschrijving | Wist je dat Valdivieso als één van de allereerste in Chili begon met het produceren van mousserende wijnen? Pas later kwamen hier 'stille' rode en witte wijnen bij. |
Inhoud | 75 Centiliter |
Alcoholpercentage | 12,5% |
Ingrediënten | Bevat sulfiet |
Allergie-informatie | Sulfur Dioxide and Sulfits |
Oorsprong | Chili |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
Ons verhaal
Mening van een expert
Hubrecht DuijkerTerwijl Alberto Valdivieso luisterde naar een pianorecital van Bach had hij een visioen. 'Het was er een van Champagne, zo goed als de fijne Clicquot die Doña Camila die avond schonk, maar niet uit Frankrijk, uit Chili!' Waarna hij besloot om zo'n wijn in zijn geboorteland te gaan maken. Alberto reisde naar de Champagne om daar de technieken te bestuderen, terwijl hij bovendien als eerste in Chili druivenstokken van chardonnay en pinot noir plantte. In 1887, twaalf jaar na het recital, opende Alberto de eerste fles met zijn eigen bubbelwijn. Dit type is de grote specialiteit van Valdivieso bleven. Een vriendelijk geprijsde variant is de Valdivieso Brut die zijn belletjes kreeg dankzij een tweede tankgisting en werd samengesteld uit chardonnay (50 procent) en pinot noir, met een verscholen deel sémillon. Behalve lekker fris smaakt deze vrolijk bruisende brut een tikje mild (11 gram suiker per liter), zacht fruitig en zacht kruidig.