Skip to main content

Ontdek wijnhuizen


Valdivieso

Wijnhuis Valdivieso
Wijnhuis Valdivieso

Of je nou voor wit, rood of mousserend gaat: Chileense Valdivieso wijn is altijd goed. Dit Chileense wijnhuis is al sinds jaar en dag een familiebedrijf, maar is uiteindelijk groot geworden door de Nieuw Zeelandse wijnmaker Brett David Jackson (1968). Meer weten over de beroemde Valdivieso wijn en zijn maker? Lees het hier!

Bekijk alle Valdivieso wijnen

JACKSON EN VALDIVIESO

Brett David Jackson
Brett David Jackson

Na een carrière in Zuid-Afrika en Californië heeft Brett David Jackson het Chileense Valdivieso groot gemaakt. Hij is het prototype van een wijnmaker: bedachtzaam, het liefst met zijn vak bezig en niet graag op de voorgrond. Zijn focus ligt puur op de wijngaard om zo gezond en rijp mogelijke druiven binnen te halen. Druiven die makkelijk en natuurlijk zonder al te veel ingrepen een goede wijn worden.

Samen met zijn team houdt David de stijl en kwaliteit van zijn wijn oogst na oogst constant, een topprestatie! Het resultaat? Wijnen van Valdivieso zijn vol, soepel en toegankelijk. Elk jaar is goed en dat geeft de zekerheid dat je altijd iets lekkers koopt voor een prettige prijs. 

Eerste mousserende wijnen van Zuid-Amerika
Toch maakt Valdivieso pas sinds 1980 ‘gewone’ wijn. Valdivieso begon namelijk in 1879 met het produceren van (enkel) mousserende wijnen. Ze waren het eerste wijnhuis in Zuid-Amerika die dit deed. Dankzij het talent en de inzichten van Brett Jackson kwamen er de afgelopen decennia uiteindelijk ook witte en rode wijnen. Hun geschiedenis als producent van bubbels maakt Valdivieso nog steeds erg beroemd in Chili.

Valdivieso produceerde als eerste in Zuid-Amerika mousserende wijn.

Druiven
Druiven

De druiven

Wijnen van Valdivieso zijn volfruitig, geconcentreerd en in balans. Om dat te bereiken, besteden zij veel aandacht aan het werk in de wijngaard. Ook worden er druiven gekocht van zelfstandige wijnboeren in de buurt. Deze worden zorgvuldig geselecteerd zodat alleen de beste druiven in de wijn komen. 

Kort contact met hout

Om de fruitige stijl te behouden, komen de wijnen tijdens het gisten maar kort in contact met eikenhout, net lang genoeg om de wijn soepel en zacht te krijgen, maar nooit zo lang dat het hout overheerst. Het fruit staat voorop.

Het mediterrane klimaat

Valdivieso heeft eigen wijngaarden in Curicó Valley, 200 km ten zuiden van Santiago de Chile. Deze streek bevat de ideale omstandigheden voor wijnbouw: ’s winters valt er regen, ’s zomers is het er warm en droog. Er is een groot temperatuurverschil tussen dag (35 °C) en nacht (12 °C). Hierdoor rijpen de druiven langzamer, ontwikkelen ze zoveel aroma en kleur, en behouden ze hun zuren.

VALDIVIESO

2010: AARDBEVING TIJDENS DE OOGST

Wijnhuis Valdivieso
Wijnhuis Valdivieso

Dat Valdivieso echt constant kwaliteit levert, uitte zich in 2010: Chili werd toen tijdens de pluk getroffen door een aardbeving. Valdivieso’s oogst dreigde verloren te gaan en in de kelder liep de gistende wijn uit de gescheurde vaten. Medewerkers hun eigen huizen waren verwoest, maar iedereen zette zich in om de druiven en de wijn te redden. Gelukkig kon Valdivieso iets terugdoen door hun tijdelijk onderdak te bieden. Dat is pas liefde voor het vak, toch?

OOK ZO’N GEWELDIG WIJNTJE PROEVEN?

Het leuke aan Valdivieso is: het is gewoon altijd goed. Op elk prijsniveau. Dus, mocht je een keer wat meer aan je wijn uit willen geven: de ‘hogere’ wijnen van Valdivieso zijn die extra euro’s echt waard!

Caballo Loco

Caballo Loco is een bijzonder project van Valdivieso. Bij de eerste Caballo Loco werd de helft van de wijn niet vrijgegeven. Daarna werd een nieuwe oogst toegevoegd en voor Number 2 werd vervolgens weer de helft vrijgegeven. Inmiddels zijn we aangekomen bij Number 17. Een wijn waarin een klein gedeelte zit dat is gemaakt van druiven die geoogst zijn in de vorige eeuw! De samenstelling van de druivensoorten is niet helemaal bekend, maar bevat in ieder geval cabernet franc, cabernet sauvignon, carmenère en malbec.

VALDIVIESO SMAAKT HEERLIJK BIJ...

Winemaker Reserva Chardonnay (ideale serveertemperatuur: 10°C): 
vis, wit vlees, pasta

Valdivieso Chardonnay (ideale serveertemperatuur: 10°C): 
salade, gegrilde vis, kip of als aperitief

Valdivieso Sauvignon Blanc (ideale serveertemperatuur: 9°C): 
salade, schelpdieren, witvis of als aperitief

Valdivieso Sparkling Wine (ideale serveertemperatuur: 9°C): 
witvis, schelpdieren, pasta met lichte saus

Valdivieso Merlot Winemaker Reserva (ideale serveertemperatuur: 16°C): 
pasta, stoofvlees, wit vlees en gegrilde vis

Valdivieso Merlot (ideale serveertemperatuur: 16°C): rood vlees, pasta, stoofvlees, wit vlees met champignonsaus, zoals de kipreepjes met paddenstoelenroomsaus

MEER WIJN EN INSPIRATIE

Nu weet je alles over de Valdivieso wijnen van Chili. Lees meer over de verschillende wijnlanden, zoals bijvoorbeeld: SpanjeOostenrijkArgentiniëof Frankrijk. Of vind meer informatie over de verschillende wijnsoorten. Wil je liever het hele assortiment bekijken? Vind hier ons hele assortiment rosé wijnwitte wijnrode wijn en mousserende wijn! Of lees een van de onderstaande artikelen voor meer wijninspiratie!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.