Skip to main content
Veuve Clicquot La Grande Dame Rosé

Champagne

Veuve Clicquot La Grande Dame Rosé

Oorsprong - Frankrijk 2006 75CL 12,5%

De eerste La Grande Dame Rosé, vintage 1988, werd uitgebracht in 1995. Deze cuvee de prestige is een eerbetoon aan Madame Clicquot en een weerspiegeling van het terroir van het huis, met een uitzonderlijke frisheid, zijdezachtheid, elegantie en kruidigheid.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Veuve Clicquot La Grande Dame Rosé

Veuve Clicquot, opgericht in 1772, is beroemd geworden onder leiding van weduwe Barbe-Nicole Ponsardin sinds 1805. Haar motto ‘only one quality, the finest’ is nog steeds leidend voor het op één na grootste champagnehuis ter wereld. De druiven zijn enkel afkomstig uit acht Grand Cru’s, percelen die al in bezit waren van de weduwe zelf.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Naast de reguliere Grande Dame maakt Veuve Clicquot de nóg exclusievere La Grande Dame Brut Rosé. Gemaakt van uitsluitend pinot noir druiven van een van de beste wijngaarden.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 12,5%
Ingrediënten Bevat: SULFIETEN
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Moet Hennessy Nederland BV Reims - France Website: www.veuve-clicquot.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

2 keer bekroond
Oogstjaar 2006
94 punten

Wine Spectator

Oogstjaar 0000
Goud

Decanter

Mening van onze expert

Zilver met 90 punten

Ons verhaal

Frankrijk, Reims
Veuve Clicquot Reims

Veuve Clicquot is opgericht in 1772 door Philippe Clicquot-Murion, maar beroemd geworden door de voortzetting van het bedrijf door zijn zoons weduwe (‘veuve’) Barbe-Nicole Ponsardin, in 1805. Zij was een formidabele en innovatieve vrouw. Haar motto ‘only one quality, the finest’ is nog steeds leidend voor Veuve Clicquot, het op één na grootste champagnehuis ter wereld. Madame Clicquot, La Grande Dame, heeft gezorgd voor vele baanbrekende innovaties in de champagnewereld zoals de eerste rosé en eerste vintage champagnes. Ook de ‘pupitre’ is een uitvinding van haar hand; in deze tafel met schuine gaten kon de fles zo geplaatst worden dat door regelmatig keren, de rémuage, het gistbezinksel naar de hals toe zakt. De champagnes hebben een vol, rijk en krachtig karakter. Veuve Clicquot is een stijlvolle champagne die bruist van succes, elegantie en levenslust.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen