Skip to main content

"Only one quality, the finest"


Veuve Clicquot

Veuve Clicquot

Veuve Clicquot is al meer dan 200 jaar een begrip in Frankrijk. Het was het eerste champagnemerk waar een vrouw aan het roer stond en Madame Clicquot was hier de eerste moderne zakenvrouw die Veuve Clicquot tot een wereldberoemd champagnemerk heeft gemaakt. Lees hier meer over dit champagnemerk en haar bijzondere geschiedenis.

Bekijk alle Veuve Clicquot Champagnes

VEuve clicquot summer basket

Perfect voor een zomerse picnic is er nu de Veuve Clicquot Picnic tas. Gemaakt van handgevlochten palmblad met een leren hengsel zorgt voor een elegante uitstraling. Een echte eye-catcher en ideaal voor verschillende gelegenheden. De Picnic tas is gevuld met twee originele acryl flutes en Veuve Clicquots vernieuwde ‘Icejacket’ die ervoor zorgt dat de fles Yellow Label tot wel 2 uur lang op de perfecte temperatuur koel gehouden wordt. Een ideaal accessoire voor een zomers Veuve Clicquot-moment. De klassieke Yellow Label fles is de handtekening van de kwaliteit en stijl van Veuve Clicquot. Een perfecte champagne om van te genieten als aperitief of in combinatie met heerlijke gerechten.

Veuve Clicquot Summer Basket 75CL

ICE jacket

De Veuve Clicquot Yellow Label wordt voortaan op de perfecte temperatuur gehouden met de vernieuwde ‘Ice Jacket’! Het contrast tussen de verschillende materialen en texturen in het design zorgt voor een stijlvolle manier om de traditionele Veuve Clicquot Yellow Label fles tot wel 2 uur koel te houden. Het 3D honingraat effect gemaakt van Jersey Fabric, de elementen in imitatie leer en de metallic details zorgen voor een elegante en luxueuze uitstraling. Yellow Label is de handtekening van de kwaliteit en stijl van Veuve Clicquot, die elk jaar opnieuw wordt gecreëerd dankzij haar onschatbare collectie reservewijnen. Het schitterende gele label weerspiegelt de heldere persoonlijkheid van de champagne.

Shopping bag

Voor een stijlvol cadeau is er nu de Veuve Clicquot Yellow Label in Shopping Bag, welke een toonbeeld is van mondaine stijl en levenslustige elegantie. Met zijn "trompe-l’oeil" -effect en modieuze stiksels voegt deze op maat gemaakte creatie voor Veuve Clicquot een vleugje elegantie toe aan de hedendaagse levensstijl. Het koelelement van de Shopping Bag zorgt ervoor dat de fles twee uur lang op de ideale temperatuur blijft, hierdoor is de Shopping Bag een ideaal accessoire voor een Veuve Clicquot-moment. De Veuve Clicquot Shopping Bag is gevuld met de klassieke Yellow Label fles, de handtekening van de kwaliteit en stijl van Veuve Clicquot. Een champagne om van te genieten tijdens de feestdagen als zowel het aperitief of in combinatie met heerlijke gerechten.

Giftbox ROSÉ

Veuve Clicquot streeft naar een duurzame ontwikkeling van haar producten, daarom hebben de makers van het champagnehuis de allereerste milieuvriendelijke geschenkverpakking ontworpen. De geschenkverpakking wordt geproduceerd met papier uit de bossen van de Forest Stewardship Council, een ecolabel voor duurzaam beheer van de bossen in de wereld. Ook bevat de verpakking geen plastic folie en is ontworpen om zowel het transport van alle grondstoffen als de receycling te maximaliseren. Niet alleen is deze geschenkverpakking ecologisch, maar ook een prachtverpakking om naar te kijken. De Giftbox weerspiegelt de gedachte achter de milieumaatregelen die Veuve Clicquot toepast op al haar activiteiten. 

De feestelijke Giftbox is gevuld met Veuve Clicquot Brut Rosé, een rosé champagne gebaseerd op de klassieke Veuve Clicquot Yellow Label blend met een prachtige koperachtige kleur en een uitbarsting van aroma’s van rood fruit.

VEUVE CLICQUOT LUXE COFFRET

De luxe coffret van Veuve Clicquot Yellow Label heeft een magnetische sluiting en kan op elegante wijze worden opengeklapt om de twee bijpassende champagneglazen te onthullen. Een prachtig cadeau. In de Yellow Label blend met 50-55% pinot noir proeft u een perfecte balans tussen finesse en kracht, zeer geschikt als aperitief, maar sterk genoeg om ook te kunnen combineren in een mooie food pairing.

DE ALLEREERSTE ZAKENVROUW

Madame Clicquot

Philippe Clicquot kwam uit een familie van bankiers en textielhandelaren. Toch besloot hij in 1772 een champagnehuis te openen. Hij had de ambitie om de grenzen over te steken en dat lukte al snel. Venetië was de bestemming van zijn eerste lading champagne. Een aantal jaren later nam Philippes zoon, François Clicquot, het stokje over. Hij deelde zijn liefde en kennis voor champagne met zijn vrouw. In 1805 overleed François en nam zijn vrouw, de toen 27-jarige Barbe Clicquot Ponsardin, de touwtjes in handen. Hiermee was Madame Clicquot een van de eerste zakenvrouwen van de moderne tijd. In een tijdperk waarin vrouwen werden uitgesloten van het bedrijfsleven, was dit erg bijzonder. Madame Clicquot durfde het hoofd van het bedrijf te zijn, een rol die ze met passie en vastberadenheid op zich nam. Madame Clicquot wordt beschreven als een dapper en intelligente vrouw.

Het Franse woord veuve betekent letterlijk weduwe.

Grande Dame de Champagne

Grande Dame de Champagne

Madame Clicquot was bereid om risico’s te nemen en haar bedrijf uit te breiden naar alle hoeken van de wereld. Ze verbeterde productietechnieken en bedacht een manier om de champagne helderder te maken: ‘table de remuage’. Hierbij wordt de fles steeds een stukje naar links of rechts gedraaid en beetje bij beetje meer rechtop gezet. Dit zorgt ervoor dat het gros van het bezinksel de kleinere deeltjes opneemt zodat er een heldere champagne overblijft. Deze techniek werd al snel overgenomen door andere champagnemakers en wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt. Ook bedacht Madame Clicquot de allereerste mix van rosé-champagne. Binnen een paar jaar maakte ze het merk Veuve Clicquot bekend en werd ze de ‘Grande Dame de Champagne’ genoemd.

Veuve Clicquot Terroir

HET GELE LABEL

In 1866 overleed Madame Clicquot op 89-jarige leeftijd. Veuve Clicquot was toen al een tijdje in handen van Edouard Werlé en was een wereldbekende merknaam. Edouard registreerde in 1877 het gele label V. Clicquot P. Werlé. Dit was speciaal in het leven geroepen voor een champagne die voor de Engelse markt gemaakt was. Deze champagne is iets droger dan de witte labels en was een groot succes in Engeland. Andere landen volgden snel en waren ook gek op de champagne met het gele label. Tegenwoordig is dit gele label een belangrijk kenmerk van de Veuve Clicquot flessen. 

Veuve Clicquot Yellow Label

Veuve Clicquot Yellow Label

Deze champagne heeft een consequente stijl. Hij is complex en krachtig en is voornamelijk gemaakt van de pinot noir en daarnaast van de chardonnay en meunier. Met een unieke gele huisstijl straalt Veuve Clicquot elegante levendigheid met een ‘randje’ uit. De eerste slok van deze champagne bevat alle frisheid en kracht die het Yellow Label kenmerkt. Je ruikt een mooie balans tussen fruitige aroma’s van de druivenrassen en de geroosterde aroma’s van de rijping op de fles. Deze champagne is heerlijk als aperitief en vormt een mooie toevoeging op visgerechten of eend. Je serveert ‘m bij 8-10 °C.

Er zijn veel verschillende formaten Veuve Clicquot. Maar hoeveel glazen schenk je hieruit? Lees hieronder een kort overzicht:

  • 75 cl (normaal formaat): 6 glazen
  • 1,5 l (Magnum): 12 glazen
  • 3 l (Jeroboam): 24 glazen
  • 15 l (Nebuchadnezzar): 120 glazen

Lees meer over alle verschillende formaten!

WORD EEN CHAMPAGNEKENNER!

Nu weet je alles over dit bekende champagnemerk en haar bijzondere geschiedenis. Maar er valt nog veel meer te leren over champagne. Weet jij bijvoorbeeld wat voor soort mousserende wijnen er bestaan? Lees alles over champagne en word een échte kenner!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.