Skip to main content
Vidal-Fleury Côte Blonde La Chatillonne

Royal red

2e halve prijs

Vidal-Fleury Côte Blonde La Chatillonne

Oorsprong - Frankrijk 2012 75CL

De syrah die wordt verbouwd in Côte-Rôtie wordt zo ongelofelijk intens dat men een klein deel viognier (witte druif) toevoegt. De wijn wordt hierdoor wat bloemiger, fruitiger en makkelijker drinkbaar.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Vidal-Fleury Côte Blonde La Chatillonne

Aan de steile oevers van de rivier de Rhône kan het zo heet worden als een bakoven. De druiven worden geroosterd in de zon. Vandaar de naam Côte-Rôtie. De syrah die hier wordt verbouwd wordt zo ongelofelijk intens dat men heeft besloten dat het is toegestaan om bij Côte-Rôtie tot maximaal 20% viognier (een witte druif!) toe te voegen. De wijn wordt hierdoor wat bloemiger, fruitiger en makkelijker drinkbaar. In La Chatillonne is 12% viognier toegevoegd. Je proeft cassis, peper, kaneel, tabak, zwarte olijven en gerookte ham.

Lekker bij wild en haas
Syrah

Rijke, krachtige en soms vlezige wijnen worden gemaakt van de syrah druif. Drink 'm bij donker vlees en exotische specerijen.

Viognier

Een aromatische, volle witte wijn met lage zuurgraad en zeer bloemige tonen is vaak het resultaat van deze druif. Wordt vaak geblend met chardonnay. Heerlijk bij kip tajine met abrikozen of krab.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Aan de steile oevers van de rivier de Rhône kan het zo heet worden als een bakoven. De druiven worden geroosterd in de zon. Vandaar de naam Côte-Rôtie.
Inhoud 75 Centiliter
Soort syrah, viognier
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Vidal-Fleury 48 route de Lyon, Tupin et Semons, France Website: www.vidal-fleury.com Email: contact@vidal-fleury.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

4 keer bekroond
Oogstjaar 2010
94 punten

Wine Advocate

Oogstjaar 2011
16 punten

Bettane et Desseauve

93 punten

Wine Advocate

Oogstjaar 2012
91 punten

Wine Advocate

Ons verhaal

Frankrijk, Côtes du Rhône
Vidal-Fleury Côtes du Rhône

Vidal-Fleury is de oudste producent uit de Rhône. Al sinds 1781 wordt er op dit domein wijn gemaakt. In 1787 was Thomas Jefferson, een groot wijnliefhebber en de latere president van de Verenigde Staten, te gast bij Vidal-Fleury. Dat hielp zeker mee om de reputatie van dit wijnhuis in Amerika op te bouwen. Vidal-Fleury is gevestigd in de appellatie Côte-Rôtie. Sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw maakt deze producent wijn in vele verschillende herkomstgebieden binnen de Rhône vallei. In de noordelijke Rhône is syrah de belangrijkste druif met de witte viognier, marsanne en roussanne. In de zuidelijke Rhône is de hoofdrol weggelegd voor grenache met bijrollen voor syrah en mourvèdre.

  • Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen