Skip to main content
Alleen deze week nog alle whisky's met korting!

Recept


Stoofpot van rundvlees met bokbier

Stoofpot van rundvlees met bokbier
Stoofpot van rundvlees met bokbier

De volle smaak van bier met een heerlijke stoofpot met rundvlees gaan heerlijk samen. Kies de heerlijke bokbieren om jouw stoofpot tot een echt succes te maken. Een heerlijk gerecht tijdens de feestdagen.

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen* - 25 minuten + 110 minuten stoven

Ingrediënten

  • zout, peper
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 2 el grove mosterd
  • 3 el olie
  • 800 g sukadelappen, in blokjes (2x2 cm)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 100 g magere spekreepjes
  • 1 flesje bockbier
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 2 laurierblaadjes

Bereiding

  1. Bestrooi het vlees met  zout en peper. Besmeer de  plakken ontbijtkoek met de mosterd en snijd ze in blokjes. 
  2. Verhit de olie in een  braadpan en bak het vlees  in gedeelten rondom  goudbruin. Schep het uit de  pan. Voeg aan het achtergebleven bakvet de ui en  de spekreepjes toe en bak alles ca. 2 minuten. Voeg  daarna toe: vlees, ontbijtkoek, bier, tomatenpuree,  azijn, basterdsuiker en  laurierblaadjes.
  3. Breng aan de kook en laat de stoofpot op laag vuur in ca. 2 uur zachtjes gaar sudderen. Breng op smaak met zout en peper.

Lekker met wilde rijst en een groene salade.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekker wijntje bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.

STOOFPOT: KOKEN EN MIXEN