Stoofpot van rundvlees met bokbier

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen* - 25 minuten + 110 minuten stoven

Ingrediënten

  • zout, peper
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 2 el grove mosterd
  • 3 el olie
  • 800 g sukadelappen, in blokjes (2x2 cm)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 100 g magere spekreepjes
  • 1 flesje bockbier
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 2 laurierblaadjes

Bereiding

  1. Bestrooi het vlees met  zout en peper. Besmeer de  plakken ontbijtkoek met de mosterd en snijd ze in blokjes. 
  2. Verhit de olie in een  braadpan en bak het vlees  in gedeelten rondom  goudbruin. Schep het uit de  pan. Voeg aan het achtergebleven  bakvet de ui en  de spekreepjes toe en bak alles ca. 2 minuten. Voeg  daarna toe: vlees, ontbijtkoek,  bier, tomatenpuree,  azijn, basterdsuiker en  laurierblaadjes.
  3. Breng aan de kook en laat de stoofpot op laag vuur in ca. 2 uur  zachtjes gaar sudderen. Breng op smaak met zout  en peper.

Lekker met wilde  rijst en een groene salade.

Dit recept komt uit de Proef! magazine.
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

(11 stemmen)
1.39 p. fles

1 Review

(14 stemmen)
6.59

6 Reviews

(11 stemmen)
Lehmann Clancy's Red 2010 75CL

2 Reviews

(9 stemmen)
12.99

3 Reviews

(18 stemmen)
8.99