Skip to main content
Vidal-Fleury Côtes du Rhône Cairanne
Frankrijk

Premium

Classic Red

Jouw Premium prijs

Premium

Vidal-Fleury Côtes du Rhône Cairanne

Frankrijk - Grenache, Mourvèdre, Carignan, Syrah 2021 75CL 14,5%

GSM-blend uit de zuidelijke Rhône bestaande uit grenache, syrah en mourvèdre. In dit geval aangevuld met een beetje carignan. Kruidig en zwoel met pure chocola.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Vidal-Fleury Côtes du Rhône Cairanne

Frankrijk 2021 75CL

Alles over Vidal-Fleury Côtes du Rhône Cairanne

GSM-blend uit de zuidelijke Rhône bestaande uit grenache, syrah en mourvèdre. In dit geval aangevuld met een beetje carignan. Kruidig en zwoel met pure chocola.

Vidal-Fleury is een Rhône-producent uit Côte-Rôtie in het uiterste noorden van deze wijnstreek. Toch maken ze al sinds 1990 een wijn van druiven uit Cairanne, gelegen in de zuidelijke Rhône. Vidal-Fleury heeft hier wel degelijk iets te zoeken. Cairanne is namelijk een gebied met een grote belofte. Die werd in 2016 pas ingelost toen het een beschermd herkomstgebied werd met de AOC status. De gebruikte druiven zijn anders dan in het noorden, namelijk een GSM-blend, bestaande uit grenache, syrah en mourvèdre. In dit geval aangevuld met een beetje carignan.

Lekker bij paté
Druivensoort
Druivensoort
Grenache
Grenache produceert rijke, aromarijke rode wijnen en dieprode rosé. Gaat goed samen met braadvlees en geroosterde groenten.
Mourvèdre
Deze druif zorgt voor een zeer stevige rookachtige rode wijn. Hij wordt vaak gebruikt in blends bij bijvoorbeeld grenache. Perfect bij gerookte vleessoorten en barbecue.
Carignan
Een druif die zorgt voor rijke tannines en een hoge zuurgraad. Wordt vaak geblend met andere druiven. Past goed bij gerookte vleessoorten.
Syrah
Rijke, krachtige en soms vlezige wijnen worden gemaakt van de syrah druif. Drink 'm bij donker vlees en exotische specerijen.
Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving GSM-blend uit de zuidelijke Rhône bestaande uit grenache, syrah en mourvèdre. In dit geval aangevuld met een beetje carignan. Kruidig en zwoel met pure chocola.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 14,5%
Soort grenache, mourvèdre, carignan, syrah
Ingrediënten Bevat sulfiet
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Vidal-Fleury 48 route de Lyon, Tupin et Semons, France Website: www.vidal-fleury.com Email: contact@vidal-fleury.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Lekker bij paté

Ons verhaal

Frankrijk, Côtes du Rhône
Frankrijk, Côtes du Rhône
Vidal-Fleury Frankrijk, Côtes du Rhône
Vidal-Fleury is de oudste producent uit de Rhône. Al sinds 1781 wordt er op dit domein wijn gemaakt. In 1787 was Thomas Jefferson, een groot wijnliefhebber en de latere president van de Verenigde Staten, te gast bij Vidal-Fleury. Dat hielp zeker mee om de reputatie van dit wijnhuis in Amerika op te bouwen. Vidal-Fleury is gevestigd in de appellatie Côte-Rôtie. Sinds de jaren ’20 van de vorige eeuw maakt deze producent wijn in vele verschillende herkomstgebieden binnen de Rhône vallei. In de noordelijke Rhône is syrah de belangrijkste druif met de witte viognier, marsanne en roussanne. In de zuidelijke Rhône is de hoofdrol weggelegd voor grenache met bijrollen voor syrah en mourvèdre.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.