Skip to main content

Wijn & spijs combinatie


Welke wijn bij sushi

Welke wijn bij sushi

Sushi: lekker licht, en ziltig van smaak. Sushi is er in allerlei vormen en smaken. Of je nou gaat voor een “roll” met zalm, krab of kip: wij geven je advies voor de perfecte wijn bij jouw favoriete Sushi!

Sauvignon blanc uit malborough = perfect bij sushi

Het zilte van zeewier en vis, samen met de hartige umamismaak van sojasaus vraagt om een opwekkende wijn met een zacht randje. 

De Nieuw-Zeelandse wijnstreek Marlborough heeft een koel klimaat met veel zon waarin sauvignon blanc tintelfrisse citruszuren ontwikkelt. Daarnaast mogen exotische aroma’s van onder andere passievruchten hier niet bij ontbreken. 

De Nieuw-Zeelandse sauvignon blanc uit Malborough doet het perfect bij sushi en is niet bang voor de sojasaus. Snel inslaan voor je volgende sushi-avond dus! 

Lees meer over wijn bij vis >

Een schaal met verschillende sushi en soja boontjes

Waarom eigenlijk nadenken over welke wijn bij welk gerecht?

Schaal met verschillende soorten sushi en een glas witte wijn

Er zijn vast bepaalde wijnen of gerechten die jij heel lekker vindt. Grote kans dat je deze dan met elkaar combineert tijdens een etentje.

Toch is het de moeite waard om je wijnkeuze te heroverwegen en eens te kijken welke wijn nu echt het beste bij welk gerecht past. Waarom? De juiste wijn met je gerecht combineren zorgt ervoor dat beiden nog lekkerder smaken! Weten hoe dit precies in zijn werking gaat?

Lees alles over de wijn & spijs basisregels

Meer weten over wijn en spijs?

Zoals welke wijn het lekkerst past bij jouw andere favoriete gerechten? Ga dan naar onze wijn en spijs-pagina en vul de wijnwijzer in. Dan rolt de perfecte passende wijn er zo uit! Of heb je gewoon trek gekregen in wijn? Bekijk dan al onze wijn!

 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.