
Big Red
Zorzal Gran Terroir Cabernet Sauvignon
Argentinië - Cabernet sauvignon 2017 75CL 13,5%
De cabernet sauvignon druiven staan aangeplant op een hoogte van 1350 meter boven zeeniveau. Dit grenst aan de maximaal haalbare hoogte, waarop wijnbouw mogelijk is
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Zorzal Gran Terroir Cabernet Sauvignon
Voor de Gran Terroir Cabernet Sauvignon van Zorzal staan de druiven aangeplant op een hoogte van 1350 meter boven zeeniveau. Dit grenst aan de maximaal haalbare hoogte, waarop wijnbouw mogelijk is. Deze 100% cabernet sauvignon is donker en complex met cassis, mineraliteit en een hint van groene paprika. Bij de wijnen van Zorzal ligt de nadruk altijd op het fruit en minder op het hout. Ter plaatse wordt hij geschonken bij een echte Argentijnse 'asado'. Hier in Nederland schenk je hem gewoon bij een oer-Hollandse barbecue.
Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.
Beschrijving | De cabernet sauvignon druiven staan aangeplant op een hoogte van 1350 meter boven zeeniveau. Dit grenst aan de maximaal haalbare hoogte, waarop wijnbouw mogelijk is. |
Inhoud | 75 Centiliter |
Alcoholpercentage | 13,5% |
Soort | cabernet sauvignon |
Ingrediënten | Contains sulfites |
Allergie-informatie | Sulfur Dioxide and Sulfits |
Oorsprong | Argentinië |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
James Suckling
Ons verhaal
Gerardo Michelini was eerst bankier op Mallorca. Met zijn broers Juan Pablo en Matias maakt hij inmiddels zijn dromen waar in Mendoza. Samen zijn ze de innovatieve wijnmakers van Zorzal. Het subgebied Gualtallary ligt op de grens van waar wijnbouw mogelijk is. Op 1350 meter worden de wijngaarden met hun kalkrijke bodems biodynamisch bewerkt. In de kelder wordt zo min mogelijk ingegrepen en rijpen de wijnen onder andere op eivormige cementen vaten en amfora’s. Zorzal is opgericht in 2008 met als doel om Gualtallary op de kaart te zetten als ‘de Grand Cru van Mendoza’. De bodem van Gualtallary is een schat van verschillende samenstellingen variërend van rolkeien en rivierstenen tot kalk, zand en graniet.