Zalmpakketjes op de BBQ

inspiration-image

Recept

Hoofdgerecht - 4 personen - 15 minuten

Ingrediënten

  • 4 zalmmoten à 150 g
  • 4 el olijfolie
  • 2 tomaten, in plakjes
  • verse dille, fijngeknipt
  • 1 citroen, in schijfjes
  • zout, versgemalen peper
  • extra: aluminiumfolie

Bereiding

  1. Scheur vier gelijke stukken aluminiumfolie af en besprenkel deze met een ½ el olijfolie.
  2. Leg op elk stuk folie een zalmmoot. Verdeel de plakjes tomaat over de vis, gevolgd door de citroenschijfjes. Schenk de rest van de olijfolie erover en verdeel tot slot de dille over de vis. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Vouw de folie dicht tot pakketjes en rooster deze op de BBQ in ca. 10 minuten gaar. Vouw de folie voorzichtig open. Als de zalm nog lichtroze van kleur is, is hij klaar om te serveren.

Dit recept komt uit de Proef! magazine
Nog meer koken? We hebben meer dan 100 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

4 Reviews

(17 stemmen)
11.79
Fruitig wit
Fles Doos (6)

2 Reviews

(12 stemmen)
4.99
Vol wit
Fles Doos (6)

8 Reviews

(212 stemmen)
6.99
Vol wit
Fles Doos (6)

(13 stemmen)
10.99
Vol wit
tijdelijk uitverkocht