Skip to main content
Kijk hier voor alle actuele informatie m.b.t. het coronavirus en onze winkels.

Zalmpakketjes op de BBQ

Zalmpakketjes op de BBQ

Recept

zalmpakketjes op de barbecue

Hoofdgerecht - 4 personen - 15 minuten

Ingrediënten

  • 4 zalmmoten à 150 g
  • 4 el olijfolie
  • 2 tomaten, in plakjes
  • verse dille, fijngeknipt
  • 1 citroen, in schijfjes
  • zout, versgemalen peper
  • extra: aluminiumfolie

Bereiding

  1. Scheur vier gelijke stukken aluminiumfolie af en besprenkel deze met een ½ el olijfolie.
  2. Leg op elk stuk folie een zalmmoot. Verdeel de plakjes tomaat over de vis, gevolgd door de citroenschijfjes. Schenk de rest van de olijfolie erover en verdeel tot slot de dille over de vis. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Vouw de folie dicht tot pakketjes en rooster deze op de BBQ in ca. 10 minuten gaar. Vouw de folie voorzichtig open. Als de zalm nog lichtroze van kleur is, is hij klaar om te serveren.

PROEF MEER!

Dit recept komt uit het Proef! magazine april 2017. Het gerecht is heerlijk voor bij het kerstdiner, er moet alleen nog een lekker wijntje bij. Bekijk het advies over wijn bij het kerstdiner.

Nog meer koken? We hebben meer dan 400 recepten met bijbehorende wijnen voor je om te ontdekken. Ook het magazine Proef! thuis ontvangen? Met, naast recepten, de bijzondere, gekke, prachtige verhalen áchter de fles. Bestel dan meteen een klantenkaart.

Wil je meer weten over bourbon? Ontdek alles over bourbon.