Skip to main content
Alain Brumont Château Bouscassé Brumaire

Sugar honey

Alain Brumont Château Bouscassé Brumaire

Frankrijk - Petit manseng 2011 50CL 13%

Alain Brumont maakt op Château Bouscassé verschillende edelzoete wijnen, vergelijkbaar met Sauternes. Ze worden vernoemd naar het moment van oogsten: Vendémiaire, Brumaire en Frimaire.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Alain Brumont Château Bouscassé Brumaire

Alain Brumont maakt op Château Bouscassé verschillende edelzoete wijnen, vernoemd naar het moment van oogsten: Vendémiaire, Brumaire en Frimaire. Dit zijn namen van de maanden van de Franse Revolutionaire kalender. De wijn mag niet Pacherenc du Vic-Bilh AOC heten, omdat de wijn is gemaakt van 100% petit manseng.

Petit manseng

De kleine broer van de gros manseng geeft frisse witte wijnen met een verfijnde geur van bloemen en kruiden. Vaak gebruikt in zoete dessertwijnen.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Alain Brumont maakt op Château Bouscassé verschillende edelzoete wijnen, vergelijkbaar met Sauternes. Ze worden vernoemd naar het moment van oogsten: Vendémiaire, Brumaire en Frimaire.
Inhoud 50 Centiliter
Alcoholpercentage 13%
Soort petit manseng
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Alain Brumont BOUSCASSE, MAUMUSSON LAGUIAN, France Email: export@brumont.fr Website: http://www.brumont.fr/
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

1 keer bekroond
Oogstjaar 2011
p_92 punten

Wine Enthusiast

Ons verhaal

Frankrijk, Sud Ouest
Château Bouscassé Sud Ouest

Alain Brumont wordt ook wel 'De koning van de Madiran' genoemd. Dit gebied in het zuidwesten van Frankrijk staat vooral bekend om de aanplant van de druif tannat. Deze druif die je ook terug vindt in Uruguay, heeft een dikke, donkere schil en levert daarom stoere en krachtige wijnen op. Het beste en bekendste voorbeeld hiervan is Château Montus. Daarnaast maakt Brumont ook wijnen op Château Bouscassé. Behalve in het gebied Madiran heeft Brumont ook wijngaarden in het nabijgelegen Pacherenc du Vic-Bilh waar hij traditionele witte druiven verbouwd waar le Sud-Ouest bekend om is zoals petit courbu, petit manseng en gros manseng.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.