Skip to main content
Ardbeg Corryvreckan
Schotland

Krachtig & rokerig

Per fles Jouw Premium prijs

Ardbeg Corryvreckan

Schotland - Malt 70CL 57,1%

Ardbeg Corryvreckan is de ongetemde ‘spirit’ van Islay! De whisky is vernoemd naar de op twee na grootste draaikolk ter wereld, net ten noorden van Islay en Jura. Wervelende aroma’s en stromen van diepe, geturfde, gepeperde smaken schuilen net onder het oppervlak van deze uitzonderlijke dram.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Ardbeg Corryvreckan

Schotland 70CL

Alles over Ardbeg Corryvreckan

Ardbeg Corryvreckan is de ongetemde ‘spirit’ van Islay! De whisky is vernoemd naar de op twee na grootste draaikolk ter wereld, net ten noorden van Islay en Jura. Wervelende aroma’s en stromen van diepe, geturfde, gepeperde smaken schuilen net onder het oppervlak van deze uitzonderlijke dram.

Mening van een expert

Best Cask strength scotch derde plek met 89.67 punten

Al meer dan tweehonderd jaar wordt Ardbeg whisky gemaakt op het kleine, afgelegen Schotse eiland Islay (eye-lah). Een wilde en ongetemde plek waar Keltische monniken schuilden voor rovende Noormannen en waar smokkelaars hun illegale ‘aquavitae’ verscheepten vanaf Ardbegs ruige rotskusten. De kern van Corryvreckan is gerijpt op nieuw Frans eikenhout. Deze kruidige, zoete verleidelijke tonen mengen zich zeer goed met de Ardbeg Ten Years Old, gerijpt op ex-bourbon vaten. Kleur: Diep amber Geur: Intens en krachtig. In eerste instantie trekt de diepe en wilde kracht van de Corryvreckan volledig de aandacht. Geteerd touw en lijnzaadolie komen diep vanuit het binnenste van de draaikolk omhoog. Een samensmelting van wasachtige donkere chocolade, warme zwarte bessen en muscovadosuiker hebben een betoverende kracht met een explosie van
kersen en pijnboomnaalden. Met water komen aroma´s vrij van met cayennepeper gekruid vlees en oester in hete tabasco, pittig zeewier, gerookte bacon en een hint van zoete vanille, kruidnagel en bosbessen. Smaak: Proef de geheimzinnige diepten van Corryvreckan. Diepe, peperige smaken bombarderen het smaakpalet met intense smaken en texturen. Stevig, gepeperd vlees met de ‘bite’ van knapperig zeewier laat zich als eerste proeven, gevolgd door een mondvol donkere, stroperige espresso, rijke donkere vruchten en bittere amandelen. Wanneer de smaak zich verdiept ‘drogen’ steranijs en notenhout het palet uit voor de verrassende krijtachtige smaak van viooltjes."

Beschrijving Ardbeg Corryvreckan is de ongetemde 'spirit' van Islay! De whisky is vernoemd naar de op twee na grootste draaikolk ter wereld, net ten noorden van Islay en Jura. Wervelende aroma's en stromen van diepe, geturfde, gepeperde smaken schuilen net onder het oppervlak van deze uitzonderlijke dram.
Inhoud 70 Centiliter
Alcoholpercentage 57,1%
Oorsprong Schotland
Contactgegevens Leverancier
MHCS 9 AV de Champagne, 51200 Epernay, France
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Schotland, Islay
Schotland, Islay
Ardbeg Schotland, Islay
Al meer dan tweehonderd jaar wordt Ardbeg whisky gemaakt op het kleine, afgelegen Schotse eiland Islay (eye-lah). Een wilde en ongetemde plek waar Keltische monniken schuilden voor rovende Noormannen en waar smokkelaars hun illegale ‘aquavitae’ verscheepten vanaf Ardbegs ruige rotskusten. De zwaarst geturfde single malt ter wereld wordt door kenners omschreven als ‘zo dichtbij perfectie dat het verschil verwaarloosbaar is’ en het merk heeft vier van de laatste zeven ‘World Whisky of the Year’ geleverd. De whisky is complex en met een geweldige balans tussen rook en een natuurlijke fruitige en bloemige zoetheid. Ardbeg is ‘Islay distilled’.

Mening van een expert

Best Cask strength scotch derde plek met 89.67 punten

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.