Skip to main content
Ca'Bolani Friulano Friuli Aquileia

Fruit lover 4.5

2e halve prijs

Ca'Bolani Friulano Friuli Aquileia

Oorsprong - Italië 2020 75CL 12,5%

Vroeger stond Friulano bekend als ‘Tocai Friulano’, maar die benaming is niet
meer toegestaan. Hij is kruidig met golden delicious appels, citroen, amandelen
en mineraliteit.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Ca'Bolani Friulano Friuli Aquileia

Friulano is de meest aangeplante druif van Friuli. Vroeger stond de druif bekend onder de naam Tocai Friulano, maar de Hongaren hebben het gebied Tokaji beschermd, waardoor deze naam tegenwoordig niet meer is toegestaan. De wijn wordt niet in contact gebracht met hout, waardoor hij zijn fruitigheid behoudt. Daarnaast is hij kruidig met golden delicious appels, citroen, amandelen en mineraliteit. Je staat versteld bij hoe goed deze wijn aan tafel combineert met vegetarische gerechten of vis.

4.5
  • Een van onze favorieten in deze prijsklasse. Lekker fruitig, maar niet té. Wij drinken hem zowel als aperitief, als bij niet te "zware" gerechten, b.v. asperges, vis, kip.
  • Heerlijke zachte smaak.
Friulano

Deze druif zorgt voor soepele, droge witte wijn met stevige fruitaroma's en subtiele kruidenaroma's. Uitstekende keuze bij salades en geroosterde groene groenten.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Vroeger stond Friulano bekend als 'Tocai Friulano', maar die benaming is niet meer toegestaan. Hij is kruidig met golden delicious appels, citroen, amandelen en mineraliteit.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 12,5%
Soort friulano
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Italië
Contactgegevens Leverancier
Casa Vinicola Zonin VIa Borgolecco 9, Gambellara, Italy Website: www.zonin.co.uk Email: marketinguk@zonin.co.uk
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

2 keer bekroond
Oogstjaar 2017
8 +

De Grote Hamersma

Oogstjaar 2018
1 bicchieri

Gambero Rosso

Ons verhaal

Italië, Friuli-Venezia Giulia
Ca’Bolani Friuli-Venezia Giulia

Tenuta Ca’Bolani is het grootste aaneengesloten wijnbedrijf van Noord-Italië. Het bedrijf beschikt over 550 hectare wijngaard in de Friuli-streek die grenst aan Slovenië. Een kruispunt van Latijnse, Germaanse en Slavische invloeden. Op de plek van Ca’Bolani (Aquileia) werden ruim 2000 jaar geleden al wijngaarden aangelegd door de Romeinen. Door de unieke ligging aan de Adriatische Zee profiteren de wijngaarden van zowel verkoelende winden uit zee, als uit de bergen. De verschillende bodems van de streek zijn geschikt voor de aanplant van een groot aantal druivenrassen. Hiervan worden voornamelijk monocépages gemaakt. Sinds 1970 is het bedrijf in handen van Zonin, een grote producent uit het nabijgelegen Veneto die ook beschikt over wijngaarden in Toscane, Piemonte, Lombardije, Sicilië en Puglia.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen