Skip to main content
Château Cantemerle

Royal red 4.0

Château Cantemerle

Frankrijk - Merlot, Cabernet sauvignon, Petit verdot, Cabernet franc 2014 75CL 13%

Cabernet sauvignon gedomineerd met merlot, cabernet franc en petit verdot. De wijn heeft elegantie met diepgang, zwarte bessen en rijpe kersen, bloemig met zachte tannines.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Château Cantemerle

Gelegen aan de Garonne was het Château van Cantemerle in de Middeleeuwen onderdeel van de verdedigingslinie van de Médoc. Inmiddels kennen we het als de laatst benoemde Cinquième Grand Cru Classé. De wijn is cabernet sauvignon gedomineerd met merlot en kleine delen cabernet franc en petit verdot. De verschillende componenten rijpen 12 maanden los van elkaar in afzonderlijke vaten. Pas daarna wordt de uiteindelijke blend gemaakt. Die kenmerkt zich dan door elegantie met diepgang, zwarte bessen en rijpe kersen, bloemig met zachte tannines. 
Uitzonderlijke topwijnen vind je gewoon bij Gall & Gall
Sommige wijnmakers maken op zulke kleine schaal topwijnen dat het onmogelijk is om alle winkels van Gall & Gall hiermee te bevoorraden. Om je toch toegang te geven tot deze uitzonderlijke wijnen kun je deze op gall.nl of in de winkel bestellen.

Lekker bij kalfsvlees
4.0
Merlot

Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.

Cabernet sauvignon

Deze druif geeft stevige wijnen met aroma's van cassis en cederhout en hoge tannines. Past perfect bij gegrild vlees en gerechten met veel peper.

Petit verdot

Met deze druif worden stevige rode wijnen met veel kleur gemaakt. Vanwege het hoge tanninegehalte vaak een onderdeel van een blend. Lekker bij rood vlees.

Cabernet franc

Dit is de voorouder van de merlot en cabernet sauvignon die een wat hogere zuurgraad heeft. Past perfect bij gerechten met tomatensaus of sauzen met azijn.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Cabernet sauvignon gedomineerd met merlot, cabernet franc en petit verdot. De wijn heeft elegantie met diepgang, zwarte bessen en rijpe kersen, bloemig met zachte tannines.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 13%
Soort merlot, cabernet sauvignon, petit verdot, cabernet franc
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Château Cantemerle 1 Chemin de Guittot, MACAU, France Website: . Email: fcasteja@borie-manoux.fr
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

3 keer bekroond
Oogstjaar 2012
90 punten

Stephen Tanzer

Oogstjaar 2014
90 punten

Wine Spectator

92 punten

Wine Enthusiast

Ons verhaal

Frankrijk, Macau
Château Cantemerle Macau

Voering een majestueuze binnenplaats zijn prachtige neo-klassieke architectuur getuigt van de hoge waardering die wijn is gehouden door de opeenvolgende eigenaars van Cantemerle. Deze mooie gebouwen, in perfecte harmonie met de rest van het landgoed, maar toch state-of-the-art technologie bevatten. Ze zijn de thuisbasis van drie temperatuurregeling vat kamers met een totale capaciteit van 8000 hectoliter, een houten vat zaal van 3400 hl voor oude wijnstokken, een 2200-hl roestvrijstalen vat ruimte hoofdzakelijk gebruikt voor jonge wijnstokken, en een 2400-hl cement vat gebruikt voor het mengen. De aangrenzende kelders, allemaal voorzien van airconditioning, zijn de thuisbasis van 2000 vaten. Ongetwijfeld een van de Bordeaux regio's mooiste parken, het terrein bestrijken 28 hectare, waar, nogmaals, elk tijdperk heeft zijn sporen nagelaten.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.