Skip to main content
Château d'Esclans Rock Angel

Classic Rosé 5.0

Château d'Esclans Rock Angel

Oorsprong - Frankrijk 2020 75CL 13,5%

Culinaire Rosé de Provence met pit. Hij krijgt een korte houtrijping en is daardoor extra geschikt om aan tafel te serveren bijvoorbeeld bij bouillabaisse of Salade Niçoise.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Alles over Château d'Esclans Rock Angel

Met prijzen overladen Rosé de Provence. De Britse wijnschrijver Matthew Jukes schreef: "It sure does Rock! The Whisperer in a leather jacket." Een verwijzing naar de beroemdste wijn van Château d'Esclans: Whispering Angel. De Rock Angel is nog altijd een heerlijke borrelwijn, maar kan je ook aan tafel serveren bij surf & turf, bouillabaisse of Salade Niçoise. Hij wordt gemaakt van Grenache en Rolle (Vermentino). Zeer ongebruikelijk voor rosé krijgt Rock Angel een rijping op hout.

Smaak stevig, houtlagering en vol
Lekker bij bouillabaisse en surf & turf
5.0
  • Fantastische rose
Grenache

Grenache produceert rijke, aromarijke rode wijnen en dieprode rosé. Gaat goed samen met braadvlees en geroosterde groenten.

Vermentino

De vermentino druif kan zeer verschillende wijnen opleveren: van fris tot perzikachtig vol van smaak.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Culinaire Rosé de Provence met pit. Hij krijgt een korte houtrijping en is daardoor extra geschikt om aan tafel te serveren bijvoorbeeld bij bouillabaisse of Salade Niçoise.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 13,5%
Soort grenache, vermentino
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Chateau d'Esclans 4005 Route de Callas, La Motte, France Website: https://esclans.com/# Email: jdegrelle@sachalichine.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

6 keer bekroond
Oogstjaar 2015
90 punten

Wine Spectator

Oogstjaar 2017
15.5 punten

Jancis Robinson

Oogstjaar 2019
17 punten

Jancis Robinson

93 punten

James Suckling

90 punten

Wine Enthusiast

Oogstjaar 2020
92 punten

James Suckling

Ons verhaal

Frankrijk, La Motte
Château d’Esclans La Motte

Château d'Esclans ligt in het centrum van het departement van de Var, waar het grootste deel van de Provence AOC-rosé wordt geproduceerd. Het land was 2500 jaar geleden al gebruikt, toen het waarschijnlijk werd gebruikt als uitkijkpunt voor indringers die de Golf van Fréjus wilde binnen varen. Het oorspronkelijke kasteel waarvan nu alleen nog de kelder over is dateert van voor de 12e eeuw. In 1201 werd Gérard De Villeneuve, afkomstig van een rijke familie uit Marseille, eigenaar van het kasteel en een grote gedeelte van de oppervlakte van de Vallée d'Esclans die uiteindelijk in kavels zou worden verkocht. Twee broers, Sauver Louis Ranque en Francois Alexandre Ranque, waren de volgende generatie die het kasteel overnamen, dat toen bekend stond als Terre d'Esclans. In 1875 verkochten ze het pand aan Joseph Toussaint Caussemille, die lucifers produceerde in de buurt van Marseille. In 1955 was de familie Perraud eigenaar van het Château tot 1994. Tegenwoordig heeft de familie Lichine het Château d’Esclans sinds 2006.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen