Skip to main content
Château Fayat

Royal red

2e halve prijs

Château Fayat

Oorsprong - Frankrijk 2017 75CL

Château Fayat uit Pomerol (en dus zonder classificatie) is ontstaan vanuit een samenvoeging van verschillende chateaus. De wijn wordt gemaakt van 100% merlot die 12 maanden rijpt op eikenhouten vaten.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Château Fayat

De rechteroever wijnen uit de Bordeaux worden vaak omschreven als féminine, oftewel vrouwelijk. Ze zijn iets sappiger en bestaan uit een groter percentage merlot. Château Fayat komt uit Pomerol en heeft dus geen classificatie. De wijn wordt gemaakt van 100% merlot die 12 maanden rijpt op eikenhouten vaten. De wijn ruikt naar pruimen, zwarte bessen, specerijen, vanille en zoete tabak. Ondanks zijn stevige tannines heeft de wijn nog altijd frisheid in de lange afdronk. Heerlijk bij lam, fazant of desserts met pure chocola.

Lekker bij lam , fazant en pure chocolade
Merlot

Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.

Cabernet franc

Dit is de voorouder van de merlot en cabernet sauvignon die een wat hogere zuurgraad heeft. Past perfect bij gerechten met tomatensaus of sauzen met azijn.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Château Fayat komt uit Pomerol en heeft dus geen classificatie. De wijn wordt gemaakt van 100% merlot die 12 maanden rijpt op eikenhouten vaten.
Inhoud 75 Centiliter
Soort merlot, cabernet franc
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Château Fayat 18 Av Georges Pompidou, LIBOURNE, France Website: . Email: newbrand@bottlebooks.me CVBG Rue de Bordeaux, Parempuyre, France Email: caterina@bottlebooks.me Website: www.bottlebooks.me
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

1 keer bekroond
Oogstjaar 2014
p_90 punten

James Suckling

Ons verhaal

Frankrijk, Bordeaux
Château Fayat Bordeaux

Château Fayat is een tamelijk jong wijnbedrijf uit Bordeaux. Het is ontstaan vanuit een samenvoeging van verschillende chateaus: Château Prieurs de La Commanderie, Château La Commanderie de Mazeyres en Vieux Château Bourgneuf. In totaal beslaat het wijngaardareaal van Château Fayat momenteel 16 hectare. Je kan je voorstellen dat de samenstelling van de verschillende bedrijven, met ieder zijn eigen bijzondere bodemgesteldheden, ervoor zorgt dat Château Fayat een complexe wijn is. Michel Rolland is de consultant wijnmaker en oenoloog van het domein. Hij stelt jaarlijks de blend samen die altijd merlot gedomineerd is met eventueel een toevoeging van cabernet franc.

  • Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen