Skip to main content
Château Yon Figeac

Royal red

2e halve prijs

Château Yon Figeac

Oorsprong - Frankrijk 2016 75CL

Château Yon-Figeac is een Grand Cru Classé uit Saint-Émilion. Houtgerijpt, krachtig en rond met tonen van bramen, pruimen en vanille. Nu al heerlijk, maar met een rijpingspotentieel van 10 jaar.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Château Yon Figeac

Een fantastische Grand Cru Classé uit Saint-Emilion. De wijn is krachtig en rond met tonen van bramen- en pruimenfruit. De lagering op nieuwe eikenhout is duidelijk te proeven. Door de volle, ronde smaak is de wijn nu al goed op dronk maar nog zeker 10 jaar te bewaren. Dit is een dijk van een wijn!

Merlot

Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.

Cabernet franc

Dit is de voorouder van de merlot en cabernet sauvignon die een wat hogere zuurgraad heeft. Past perfect bij gerechten met tomatensaus of sauzen met azijn.

Petit verdot

Met deze druif worden stevige rode wijnen met veel kleur gemaakt. Vanwege het hoge tanninegehalte vaak een onderdeel van een blend. Lekker bij rood vlees.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving De bodem van Figeac is rijk aan kiezels. Vandaar dat ze hier kiezen voor een buitengewoon groot aandeel cabernet in de blend, dat geeft kracht, finesse en stevigheid.
Inhoud 75 Centiliter
Soort merlot, cabernet franc, petit verdot
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Château Yon Figeac x, YON, France Website: https://vins-saint-emilion.com/chateau/chateau-yon-figeac/ Email: newbrand@bottlebooks.me
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

1 keer bekroond
Oogstjaar 2016
90 punten

James Suckling

Ons verhaal

Frankrijk, Saint-Émilion
Château Figeac Saint-Émilion

Château Figeac is een domein uit Saint-Émilion met een geschiedenis die terug gaat tot aan de 2e eeuw na Christus. Destijds was het de Romeinse familie Figeacus die eigenaar was van een villa op de plek, waar zich nu Château Figeac bevindt. Het domein is de buurman van het beroemde Château Cheval Blanc, dat ooit zelfs behoorde tot Château Figeac. Sinds 1892 is Figeac in handen van de familie Manoncourt. Zij hebben ervoor gezorgd dat het domein in 1955 de classificatie kreeg van Premier Grand Cru Classé B. Château Figeac produceert vanaf 1945 ook een tweede wijn. Tot 2012 kwam deze op de markt onder de naam Château de Grangeneuve. Daarna werd deze naam veranderd in Petit-Figeac.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen