Skip to main content
Château Yon Figeac
Frankrijk

Royal Red

Jouw Premium prijs

Château Yon Figeac

Frankrijk - Merlot, Cabernet franc, Petit verdot 2016 75CL 14%

De bodem van Figeac is rijk aan kiezels. Vandaar dat ze hier kiezen voor een buitengewoon groot aandeel cabernet in de blend, dat geeft kracht, finesse en stevigheid.

Online niet op voorraad

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Château Yon Figeac

Frankrijk 2016 75CL

Alles over Château Yon Figeac

De bodem van Figeac is rijk aan kiezels. Vandaar dat ze hier kiezen voor een buitengewoon groot aandeel cabernet in de blend, dat geeft kracht, finesse en stevigheid.

Château Figeac is een Premier Grand Cru Classé B uit Saint-Émilion. Oogstjaar 2016 bestaat uit 81% merlot, 13% cabernet franc en 6% petit verdot. De wijnen van Saint-Émilion worden vaak omschreven als fémininale, oftewel vrouwelijk. De bodem van Figeac is echter rijk aan kiezels. Vandaar het grote aandeel cabernet in de blend, dat zorgt voor kracht, finesse en stevigheid. Hij rijpt 15 tot 18 maanden op nieuwe eikenhouten vaten. Je proeft cassis, rijpe pruimen en cederhout met complexiteit en een lange afdronk. Bewaarpotentieel tot 15 jaar. 

Druivensoort
Druivensoort
Merlot
Zwarte kersenaroma's, soepele tannines en rookachtige of chocoladeachtige afdronk hebben de wijnen gemaakt met deze druif. Lekker bij gebraden varkensvlees of paddenstoelen.
Cabernet franc
Dit is de voorouder van de merlot en cabernet sauvignon die een wat hogere zuurgraad heeft. Past perfect bij gerechten met tomatensaus of sauzen met azijn.
Petit verdot
Met deze druif worden stevige rode wijnen met veel kleur gemaakt. Vanwege het hoge tanninegehalte vaak een onderdeel van een blend. Lekker bij rood vlees.
Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving De bodem van Figeac is rijk aan kiezels. Vandaar dat ze hier kiezen voor een buitengewoon groot aandeel cabernet in de blend, dat geeft kracht, finesse en stevigheid.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 14%
Soort merlot, cabernet franc, petit verdot
Ingrediënten Bevat sulfiet
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Château Yon Figeac x, YON, France Website: https://vins-saint-emilion.com/chateau/chateau-yon-figeac/ Email: newbrand@bottlebooks.me
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Frankrijk, Saint-Émilion
Frankrijk, Saint-Émilion
Château Figeac Frankrijk, Saint-Émilion
Château Figeac is een domein uit Saint-Émilion met een geschiedenis die terug gaat tot aan de 2e eeuw na Christus. Destijds was het de Romeinse familie Figeacus die eigenaar was van een villa op de plek, waar zich nu Château Figeac bevindt. Het domein is de buurman van het beroemde Château Cheval Blanc, dat ooit zelfs behoorde tot Château Figeac. Sinds 1892 is Figeac in handen van de familie Manoncourt. Zij hebben ervoor gezorgd dat het domein in 1955 de classificatie kreeg van Premier Grand Cru Classé B. Château Figeac produceert vanaf 1945 ook een tweede wijn. Tot 2012 kwam deze op de markt onder de naam Château de Grangeneuve. Daarna werd deze naam veranderd in Petit-Figeac.

Anderen kochten ook

  • icon
    Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • icon

    Gratis bezorging vanaf € 55,-

  • icon
    Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.