
Royal red
2e halve prijs
Costa di Bussia Barolo Bussia
Oorsprong - Italië 2017 75CL
Sinds 2010 heeft deze wijn de geografische benaming ‘Bussia’ toegevoegd gekregen. Een verwijzing naar de wijngaard die rijk is aan klei, mergel en zandsteen.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Costa di Bussia Barolo Bussia
De Barolo Bussia is een stevige Piemontese wijn van Costa di Bussia. Hij wordt altijd gemaakt van 100% nebbiolo. Sinds 2010 heeft deze wijn de geografische benaming 'Bussia' toegevoegd gekregen. Het is een verwijzing naar de wijngaard die rijk is aan klei, mergel en zandsteen. De wijn rijpt eerst 18 maanden op groot Slavonisch eikenvaten van 5000 liter. Daarna rijpt hij door op fles. Pas na vier jaar komt hij op de markt. Krachtig met kersen, rozen, leer en chocola. Heerlijk bij gebakken paddenstoelen en vers geschaafde truffel.
De nebbiolo druif geeft wijnen met delicate aroma's én straffe tannines. Serveer bij wild of truffelrisotto.
Beschrijving | Sinds 2010 heeft deze wijn de geografische benaming 'Bussia' toegevoegd gekregen. Een verwijzing naar de wijngaard die rijk is aan klei, mergel en zandsteen. |
Inhoud | 75 Centiliter |
Soort | nebbiolo |
Ingrediënten | Contains sulfites |
Allergie-informatie | Sulfur Dioxide and Sulfits |
Oorsprong | Italië |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
James Suckling
Ons verhaal
In 1873 ontvangt de 22-jarige apotheker Luigi Arnulfo een brief van zijn neef die hem zijn landgoed aanbiedt. Hij hapt toe en wordt wijnproducent. Hij weet de wijnen uit de Langhe regio, met name de Barolo wijnen, succesvol te exporteren naar Noord-Amerika. Met de dood van Arnulfo begint echter het verval. Zijn dochter Carolina neemt de zaken over tot ze in 1975 kinderloos overlijdt. Pas in 1988 wordt er opnieuw geïnvesteerd in dit historische wijnbedrijf door de broers Paolo en Guido Sartirano van San Silvestro. Sinds de overname is Costa di Bussia op de weg terug. Inmiddels behoren de wijnen weer tot de top en is het domein voorzien van een museum, tasting room en luxe gastenkamers.