
Classic Red
Costa di Bussia Nebbiolo Arcaplà Langhe
Italië - Nebbiolo 2019 75CL 14%
Arcaplà is een oude techniek die werd toegepast in de Langhe bij het maken van een bijzondere blend van barbera en nebbiolo. Tegenwoordig gemaakt van 100% nebbiolo.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Costa di Bussia Nebbiolo Arcaplà Langhe
De naam Arcaplà is een verwijzing naar een oude techniek die werd toegepast in de Langhe bij het maken van een bijzondere blend van barbera en nebbiolo. Bij de vergistende barbera wijn werden in een later stadium nebbiolo-druiven toegevoegd. Tegenwoordig wordt deze Langhe gemaakt van 100% nebbiolo. Hij rijpt op kleine Franse eikenhouten vaten. Je proeft vanille, specerijen, frambozen, aalbessen en zachte tannines. Heerlijk bij pastagerechten met truffel, rosbief uit de oven of sterke gerijpte kazen.
De nebbiolo druif geeft wijnen met delicate aroma's én straffe tannines. Serveer bij wild of truffelrisotto.
Beschrijving | Arcaplà is een oude techniek die werd toegepast in de Langhe bij het maken van een bijzondere blend van barbera en nebbiolo. Tegenwoordig gemaakt van 100% nebbiolo. |
Inhoud | 75 Centiliter |
Alcoholpercentage | 14% |
Soort | nebbiolo |
Ingrediënten | Contains sulfites |
Allergie-informatie | Sulfur Dioxide and Sulfits |
Oorsprong | Italië |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
Ons verhaal
In 1873 ontvangt de 22-jarige apotheker Luigi Arnulfo een brief van zijn neef die hem zijn landgoed aanbiedt. Hij hapt toe en wordt wijnproducent. Hij weet de wijnen uit de Langhe regio, met name de Barolo wijnen, succesvol te exporteren naar Noord-Amerika. Met de dood van Arnulfo begint echter het verval. Zijn dochter Carolina neemt de zaken over tot ze in 1975 kinderloos overlijdt. Pas in 1988 wordt er opnieuw geïnvesteerd in dit historische wijnbedrijf door de broers Paolo en Guido Sartirano van San Silvestro. Sinds de overname is Costa di Bussia op de weg terug. Inmiddels behoren de wijnen weer tot de top en is het domein voorzien van een museum, tasting room en luxe gastenkamers.