Skip to main content
E.Guigal Côte-Rotie La Landonne

Royal red

E.Guigal Côte-Rotie La Landonne

Oorsprong - Frankrijk 2013 75CL 13%

De grootste, stevigste en meest tanninerijke van de drie ‘LaLa-wijnen’ van Guigal.
Gemaakt van 100% syrah op een bodem van kalkrijke klei met een hoog
ijzergehalte.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Alles over E.Guigal Côte-Rotie La Landonne

Samen met La Mouline en La Turque is La Landonne een van de drie 'LaLa-wijnen' van E. Guigal. Allen afkomstig uit Côte-Rôtie. La Landonne wordt gezien als de grootste, stevigste en meest tanninerijke van de drie. Hij heeft dan ook de langste levensduur. Ga uit van 12 tot 15 jaar minimaal en in goede jaren oplopend tot 45(!) jaar. Hij wordt gemaakt van 100% syrah van 35 jaar oude stokken die staan aangeplant op een bodem van kalkrijke klei met een hoog ijzergehalte. De wijn rijpt 42 maanden op nieuw Frans eiken.

Smaak intens, peperig en robuust
Lekker bij Wild en haas
Syrah

Rijke, krachtige en soms vlezige wijnen worden gemaakt van de syrah druif. Drink 'm bij donker vlees en exotische specerijen.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving De grootste, stevigste en meest tanninerijke van de drie 'LaLa-wijnen' van Guigal. Gemaakt van 100% syrah op een bodem van kalkrijke klei met een hoog ijzergehalte.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 13%
Soort syrah
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
E. Guigal 5, route de la Taquière, 69420, France Website: http://www.guigal.com Email: export@guigal.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

2 keer bekroond
Oogstjaar 2013
94 punten

Wine Advocate

Oogstjaar 2014
98 punten

Wine Advocate

Ons verhaal

Frankrijk, Rhône
Côte Rotie Rhône

Christophe Pichon koopt in 1991 zijn eerste wijngaarden, Hij begint met wijngaarden in Saint-Joseph. Later koopt hij een paar hectare wijngaarden in de AC Condrieu erbij en wijngaarden in de Côte Rotie. Zo beroemd als de Condrieu is voor witte wijn, zo beroemd is de Côte Rotie voor rode wijn in het noordelijk Rhônegebied.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.