Skip to main content
Frapin FontPinot XO

Cognac 4.8

Frapin FontPinot XO

Oorsprong - Frankrijk 70CL 41%

Cognac voor de connaisseur! Gedistilleerd, gelagerd en gebotteld op het château. 'Château Fontpinot XO' heeft veel karakter, een mooie balans met minder houttonen en is bovenal complex en erg elegant met typerende aroma's van bloemen (iris, jasmijn) en gekonfijt fruit.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Frapin FontPinot XO

Lagering van 'Château Fontpinot XO' geschiedt eerst gedurende zes maanden op nieuw hout en daarna op gebruikte vaten van minimaal zes jaar oud. De gemiddelde duur van het opvoeden neemt meer dan 20 jaar in beslag.

4.8
  • Goede cognac, je proeft de champagne oorsprong in de afwisseling van bitter en zuur, de zoete tonen witte kandij, sinaasappel en braam komen daar overheen vrij. Lekker. Prima drankje voor de afsluiting van een goed diner.
  • top cognac. Echt genieten.
  • Lekkere frisse fruitige reuk en volle warme afdronk. Erg smaakvol.
Inhoud 70 Centiliter
Alcoholpercentage 41%
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
Domaine Chateau Fontpinot 16130 - SEGONZAC - FRANCE
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Frankrijk, Cognac
Frapin Cognac

Frapin is een Single Estate (één enkele aaneengesloten wijngaard) gelegen in de Grande Champagne. De Premier Grand Cru van Cognac. De Grande Champagne regio levert de beste kwaliteit en meest intense en complexe Cognac. Direct rond Château Fontpinot: het enige kasteel in de Grande Champagne, liggen de beste percelen met de mooiste ligging uit de aaneengesloten wijngaard van het Cognachuis Frapin. Dit is het allerbeste terroir van de Cognacstreek. Tussenliggende percelen worden roterend voor zeven jaar met zonnebloemen beplant om de bodem niet uit te putten. Insecten krijgen zo geen kans de wortels van de wijnranken aan te tasten. Het persen van de druiven geschiedt binnen twee uur na de oogst doordat de percelen rond het château liggen. Onder inspirerende leiding van Geneviève Frapin, haar man Max Cointreau en zoon Jean-Pierre continueert de familie haar gedachtegoed sinds 1270 voor meer dan twintig generaties. Oorspronkelijk wijnbouwers, later distillateurs. François Rabelais: legendarisch humanist, arts en schrijver, zoon van Antoine Rabelais en Anne-Catherine Frapin is één van de illustere voorouders. Gustav Eifel ontwierp voor Pierre Frapin een van de kelders: herkenbaar aan de voor Eifel zo herkenbare metalen constructie. Cognac Frapin biedt het allerbeste dat de Cognacstreek voortbrengt.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen