Skip to main content
Giacomo Fenocchio Barolo

Royal red

2e halve prijs

Giacomo Fenocchio Barolo

Oorsprong - Italië 2017 75CL

Geconcentreerd en complex. Intens met zoethout, rozen, teer en specerijen. Een grootse wijn als deze kan je gerust schenken bij gebakken hertenbiefstuk met paddenstoelen.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Giacomo Fenocchio Barolo

Deze Barolo wordt natuurlijk gemaakt van 100% nebbiolo. De druiven zijn afkomstig uit Monforte d'Alba en staan aangeplant op een bodem van zand, klei en mergel. De druiven hebben een gemiddelde leeftijd van 20 jaar, wat zorgt voor concentraat en complexiteit. Giacomo Fenocchio Barolo rijpt 30 maanden op groot Sloveens eiken. Het resultaat is een intense wijn met zoethout, rozen, teer en specerijen. Een grootse wijn als deze kan je gerust schenken bij gebakken hertenbiefstuk met paddenstoelen.

Uitzonderlijke topwijnen vind je gewoon bij Gall & Gall

Sommige wijnmakers maken op zulke kleine schaal topwijnen dat het onmogelijk is om alle winkels van Gall & Gall hiermee te bevoorraden. Om je toch toegang te geven tot deze uitzonderlijke wijnen kun je deze op gall.nl of in de winkel bestellen.

Lekker bij hert en paddenstoelen
Nebbiolo

De nebbiolo druif geeft wijnen met delicate aroma's én straffe tannines. Serveer bij wild of truffelrisotto.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Geconcentreerd en complex. Intens met zoethout, rozen, teer en specerijen. Een grootse wijn als deze kan je gerust schenken bij gebakken hertenbiefstuk met paddenstoelen.
Inhoud 75 Centiliter
Soort nebbiolo
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Italië
Contactgegevens Leverancier
Giacomo Fenocchio Az.Agricola Località Bussia 72, MONFORTE D'ALBA, Italy Email: claudio@giacomofenocchio.com Website: www.giacomofenocchio.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, die√ęt of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

6 keer bekroond
Oogstjaar 2011
95 punten

James Suckling

Oogstjaar 2012
92 punten

James Suckling

Oogstjaar 2013
93 punten

James Suckling

Oogstjaar 2014
91 punten

James Suckling

Oogstjaar 2015
91 punten

Wine Enthusiast

Oogstjaar 2017
93 punten

James Suckling

Ons verhaal

Italië, Piemonte
Azienda Agricola Giacomo Fenocchio Piemonte

Azienda Agricola Giacomo Fenocchio is een familiebedrijf uit het Piemontese Monforte d’Alba. Tegenwoordig is het bedrijf in handen van de vijfde generatie. Ze zijn gespecialiseerd in het maken van Barolo, Langhe, Dolcetto en Barbera. Hun topwijnen komen van drie verschillende cru’s in Barolo. Dit zijn ‘Bussia’ uit hun hometown Monforte, ‘Cannubi’ uit Barolo en Villero uit Castiglione Falletto. Al deze wijnen worden gemaakt van nebbiolo en krijgen een houtopvoeding op grote Sloveense eikenhouten vaten. Zeer klassiek en met respect voor de tradities van eerdere generaties.

  • Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen