Skip to main content

Sherry

Filters voor Sherry

Filters voor Soorten

Filters voor Prijs

Tot 10 euro (15) 10 tot 20 euro (4) 30 tot 40 euro (4)

Filters voor Flesformaat

75 CL (10) 100 CL (4)
Bekijk 23 producten

Sherry kopen

Ben jij op zoek naar een mooie fles Sherry? Bij Gall & Gall bieden we een uitgebreide selectie van verschillende soorten, zowel droge sherry als zoete sherry. Wij bezorgen de lekkerste sherry bij je thuis.

12 van de 23 resultaten weergegeven

Meer resultaten
Sherry 22 Tot 10 euro 15 10 tot 20 euro 4 75 CL 10

12 van de 23 resultaten weergegeven

Meer resultaten

Wat is sherry?

Sherry is anders dan wijn. Het onderscheidt zich van gewone wijn door verschillende unieke eigenschappen in het productieproces. Ten eerste wordt sherry versterkt, wat betekent dat er tijdens de gisting extra alcohol wordt toegevoegd, waardoor de wijn sterker wordt dan gewone wijn. De geschiedenis van sherry gaat terug tot enkele eeuwen voor Christus, en het werd in de 16e eeuw enorm populair in Engeland. Sherry wordt geproduceerd volgens traditionele methoden, inclusief het gebruik van het solera-systeem voor rijping. Wil je meer weten over sherry? Ontdek alles over deze heerlijke Spaanse wijnsoort.

Soorten Sherry 

Er worden verschillende soorten sherry gemaakt, maar één van de bekendste is Pedro Ximénez (PX), vernoemd naar de druif waarvan hij wordt gemaakt. Deze sherry is extreem zoet en heeft een rijke, stroperige textuur. Hij barst van de aroma's en smaken van gedroogd fruit, rozijnen en vijgen, met een hint van toffee en karamel. PX-sherry wordt vaak gebruikt als dessertwijn of zelfs als siroop over ijs.

Naast Pedro Ximénez zijn er nog andere beroemde Sherry-varianten, waaronder Fino, een droge Sherry. Ze worden onder een flor (gistlaag) gerijpt, wat het droge karakter en subtiele ziltige toon geeft. Fino sherry is geschikt als aperitief en combineert goed met tapas en zeevruchten. 

Sherry bestellen bij Gall & Gall

Bij Gall & Gall vind je een uitgebreide selectie Sherry van de beste merken. Bestel vóór 22:00 uur en je hebt morgen al je sherry in huis. Ook kun je een fles sherry cadeau geven door de fles personaliseren met een kaartje en cadeauverpakking. Mocht je niet tevreden zijn met je aankoop, dan kun je deze eenvoudig retourneren binnen 14 dagen.

Sherry aanbiedingen 

Bij Gall & Gall bieden we niet alleen scherpe prijzen, maar hebben we ook regelmatig sherry aanbiedingen. Bezoek onze website of bekijk onze actiefolder, je zult altijd de meest recente aanbiedingen vinden. Wil je geen enkele kans op een sherry aanbieding missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of bekijk onze actiepagina.

Extra voordeel met Mijn Gall & Gall 

Wil je nog meer genieten van je favoriete dranken? Met Mijn Gall & Gall Premium profiteer je van verschillende voordelen, waaronder 10% korting op wijnen, whisky's en alcoholvrije dranken en exclusieve premium-aanbiedingen.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.