Skip to main content
Joseph Drouhin Roserock Zephirine

Fruit smoothie

Joseph Drouhin Roserock Zephirine

Oorsprong - Verenigde Staten 2016 75CL

Pinot noir van vulkanische bodem met viooltjes, rozen en zwarte kersen.
Vernoemd naar de Zéphirine Drouhin klimroos, bekend om zijn geur en
schoonheid.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Joseph Drouhin Roserock Zephirine

Zéphirine is de top-pinot noir van Drouhin Oregon. Het is een 'barrel selection'. Dat wil zeggen dat wijnmaker Véronique Drouhin van alle wijnvaten pinot noir uit de Roserock wijngaard de beste selecteert. Hiervan wordt Zéphirine gemaakt. De wijn is vernoemd naar de Zéphirine Drouhin klimroos, die staat bekend om zijn geur en schoonheid. Deze pinot noir van vulkanische bodem is gelaagd met viooltjes, rozen, rode bessen, zwarte kersen, aangename tannines en een lange afdronk. Rijpingspotentieel 8 tot 10 jaar.

Lekker bij Kalfsvlees en eendenborst
Pinot noir

Deze druif zorgt voor fruitige rode wijnen die geliefd zijn om de aroma's van rood fruit en specerijen. En een lange soepele afdronk met zachte tannines. Perfect bij eend, kip en varkensvlees.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Pinot noir van vulkanische bodem met viooltjes, rozen en zwarte kersen. Vernoemd naar de Zéphirine Drouhin klimroos, bekend om zijn geur en schoonheid.
Inhoud 75 Centiliter
Soort pinot noir
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Verenigde Staten
Contactgegevens Leverancier
Drouhin Oregon Roserock 6750NE Breyman Orchards Road, Dayton, USA Email: info@domainedrouhin.com Website: www.roserockoregon.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

2 keer bekroond
Oogstjaar 2014
92 punten

Wine Advocate

96 punten

James Suckling

Ons verhaal

Verenigde Staten, Oregon
Domaine Drouhin Oregon Oregon

“French Soul, Oregon Soil”. Dat is het motto van Domaine Drouhin Oregon. Het domein is in handen van de familie Drouhin die oorspronkelijk uit de Franse Bourgogne komt. Maison Joseph Drouhin is opgericht in 1880. Het huis bezit wijngaarden verspreid over de Bourgogne in de topregio’s Chablis, Côte de Nuits en Côte de Beaune. Momenteel is het bedrijf in handen van de vierde generatie. Wijnmaker is Véronique Boss-Drouhin. Haar broer Philippe is verantwoordelijk voor de wijngaarden en de oudste broer Fréderic Drouhin is algemeen directeur. In 1987 werd het domein in Oregon aangekocht. Het klimaat in deze staat, die ten noorden ligt van Californië, is zeer geschikt voor de aanplant van de Bourgogne druiven chardonnay en pinot noir.

  • Bestel vandaag, overmorgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen