Skip to main content
Klein Constantia Riesling

Fresh prince

2e halve prijs

Klein Constantia Riesling

Oorsprong - Zuid-Afrika 2016 75CL 13,28%

Riesling is vanwege zijn lange rijpingsseizoen een druif is die het goed doet in een koel klimaat. Het wijngebied Constantia heeft een geheel eigen microklimaat met verkoelende oceaanwinden.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Alles over Klein Constantia Riesling

Riesling uit Zuid-Afrika. Dat zie je niet zo vaak. Dat komt omdat het in Zuid-Afrika behoorlijk warm kan worden. Riesling is vanwege zijn lange rijpingsseizoen een druif is die het goed doet in een koel klimaat. Het wijngebied Constantia heeft een geheel eigen microklimaat. Dankzij zijn gunstige ligging, direct ten zuiden van de stad Kaapstad profiteren de druiven hier optimaal van koele oceaanwinden uit de Kaap. Dat levert een frisse riesling op met perzik, bloemen, mineraliteit, citrus en aanwezige zuren.

Smaak perzik, bloemig en citrus
Lekker bij salades en krab
Riesling

Deze druif kan een wijn maken die varieert van droog tot zoet. Opvallend is altijd de zeer hoge zuurgraad. Een halfzoete Riesling past goed bij Aziatische gerechten of varkensvlees.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Riesling is vanwege zijn lange rijpingsseizoen een druif is die het goed doet in een koel klimaat. Het wijngebied Constantia heeft een geheel eigen microklimaat met verkoelende oceaanwinden.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 13,28%
Soort riesling
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Zuid-Afrika
Contactgegevens Leverancier
Klein Constantia Klein Constantia Road, Cape Town, South Africa Email: info@kleinconstantia.com Website: www.kleinconstantia.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, die√ęt of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Zuid-Afrika, Constantia
Klein Constantia Constantia

Klein Constantia dateert uit 1685 toen Simon van der Stel de meest gunstige locatie koos voor zijn uitgestrekte en vruchtbare boerderij genaamd "Constantia". In 1817 is de toemallige eigenaar Coete overleden waardoor zijn twee zoons het land hebben verdeeld in Groot Constantia en Klein Constantia. Klein Constantia ligt te midden van eeuwenoude bomen en weelderig groen aan de bovenste uitlopers van de Constantiaberg, met een prachtig uitzicht over de Constantia-vallei en False Bay. Het is gelegen tussen 70 meter en 343 meter boven zeeniveau, met een constante zeebries van meer dan 150 meter, blijven de temperaturen koel, waardoor het fruit tijdens het rijpen behouden blijft. Met de oceaan op slechts 10 kilometer afstand, speelt de wind ook een belangrijke factor, vaak belastend de wijngaard en resulterend in een toename van concentratie en smaak in het fruit.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen