Skip to main content
Lavis Dürer-weg Lagrein

Easy rider 2.0

Lavis Dürer-weg Lagrein

Italië - Lagrein 2020 75CL 13%

Lagrein is een oeroude druif die je vrijwel alleen maar in Noord-Italië tegenkomt. En dan vooral in Süd-Tirol. De inwoners praten er nog altijd Duits, maar behoren tot Italië.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Alles over Lavis Dürer-weg Lagrein

Lagrein is een oeroude druif die je vrijwel alleen maar in Noord-Italië tegenkomt. En dan vooral in Süd-Tirol. De namen 'lagrein' en 'Süd-Tirol' doen je misschien eerder denken aan Oostenrijk dan aan Italië. Dat kan kloppen. Tot aan het einde van de Eerste Wereldoorlog hoorde dit gebied nog bij Oostenrijk. De inwoners praten er nog altijd Duits, maar behoren tot Italië. De wijn is fruitig met frambozen, blauwe bessen en viooltjes. Warm met zachte tannines. Schenk hem als aperitief, bij kalfsvlees of charcuterie.

Lekker bij charcuterie en kalfsvlees
2.0
  • Heeft dit artikel gekocht Geverifieerd
    Moeilijke wijn
Druivensoort
Druivensoort
Lagrein

De lagrein wordt meestal gebruikt in droge rode wijnen. Hij brengt kruidigheid met klein bittertje. Past bij pasta en gerechten met wit en rood vlees.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Lagrein is een oeroude druif die je vrijwel alleen maar in Noord-Italië tegenkomt. En dan vooral in Süd-Tirol. De inwoners praten er nog altijd Duits, maar behoren tot Italië.
Inhoud 75 Centiliter
Alcoholpercentage 13%
Soort lagrein
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Italië
Contactgegevens Leverancier
CANTINA LA-VIS E VALLE DI CEMBRA Via del Carmine, 7, Lavis, Italy Email: info@glv.trento.it Website: www.la-vis.com
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

Ons verhaal

Italië, Trentino
Cantina La Vis Trentino

Cantina La Vis is een coöperatie die van de druiven van wel 1350 wijnboeren in Trentino verschillende wijnen produceert en op de markt brengt. La Vis maakt op deze manier een breed scala aan wijnen onder verschillende merken. Bijna altijd gemaakt van slechts één druif. Eén van de merken die worden geproduceerd door La Vis is ‘Classici’. Bij de Classici-wijnen wordt gekeken naar de diversiteit van de wijngaarden in Trentino en welke druivensoort daar het beste bij past. Bij het andere merk – Selezioni – ligt de nadruk meer op de verschillende technieken die je als wijnmaker voorhanden hebt in de wijnkelder.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.