
Big white
Mandrarossa Santannella
Oorsprong - Italië 2020 75CL 13,5%
Siciliaanse witte blend van fiano en chenin blanc. De wijn rijpt 6 maanden op kleine eikenhouten vaten en daarna nog 4 maanden op fles. Je proeft amandelen, hazelnoten en een geweldige mineraliteit.
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Mandrarossa Santannella
Santennella is een Siciliaanse witte blend gemaakt door Mandrarossa. Hier in het zuidwesten van Sicilië wordt volop geëxperimenteerd met lokale en internationale druiven. Het resultaat is een blend van 70% fiano en 30% chenin blanc. De wijn rijpt eerst 4 tot 6 maanden op kleine eikenhouten vaten en vervolgens nog 4 maanden op fles. Je proeft amandelen, hazelnoten en een geweldige mineraliteit. Heerlijk bij gegrilde groenten van de barbecue of een salade met gerookte kip.
-
Mooie zuren bijna Citrus vruchten. Droog en minerale tonen, van hout rijping die hij zou hebben merk ik niet veel.
anoniem
Heeft dit artikel gekocht
Geverifieerd
-
Aangename frisse wijn.
Adrian Lieszner
Heeft dit artikel gekocht
Geverifieerd
De wijnen die met deze druif gemaakt worden hebben een rijke, bijna wasachtige structuur. Lekker bij geroosterde kip met sinaasappel en met ketjap geglaceerde zalm.
De chenin blanc druif is van alle markten thuis: fris, vol en rijk, zoet of mousserend, het kan allemaal met deze druif. Kenmerkend is de hoge zuurgraad in de wijnen.
Beschrijving | Siciliaanse witte blend van 70% fiano en 30% chenin blanc. Hij rijpt 4 tot 6 maanden op kleine eikenhouten vaten. Je proeft amandelen, hazelnoten en een geweldige mineraliteit. |
Inhoud | 75 Centiliter |
Alcoholpercentage | 13,5% |
Soort | fiano, chenin blanc |
Ingrediënten | Contains sulfites |
Allergie-informatie | Sulfur Dioxide and Sulfits |
Oorsprong | Italië |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
Gambero Rosso
Ons verhaal
In het zuidwesten van Sicilië bevindt zich de coöperatie Cantine Settesoli. Op een wijngaardareaal van niet minder dan 6000 hectare werken 2300 wijnboeren die ieder met de grootst mogelijke zorg hun druiven verbouwen. In totaal verwerkt Settesoli 27 verschillende druivensoorten, waaronder een aantal inheemse druiven die we alleen tegenkomen op Sicilië. Cantine Settesoli is het moederbedrijf waaronder een aantal grote merken vallen zoals Inycon, Settesoli en Mandrarossa. Letterlijk betekent Settesoli ‘zeven zonnen’. Een verwijzing naar de zeven maanden zon die de druiven krijgen op Sicilië gedurende hun rijpingsseizoen.