
Royal red
Masi Costasera Amarone Classico Geschenkverpakking
Oorsprong - Italië 1988 75CL
De druiven zijn na de oogst 25 tot 40% ingedroogd. Dat levert een hoger suikergehalte op. Tijdens de vinificatie worden deze suikers omgezet in alcohol: ruim 15%!
Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie
Alles over Masi Costasera Amarone Classico Geschenkverpakking
In 1988 waren de condities ideaal voor de productie van een Amarone met een ongelofelijk lange levensduur. De corvina, rondinella en molinara druiven zijn na de oogst 25 tot 40% ingedroogd. Dat levert een hoger suikergehalte op in de druif. Tijdens de vinificatie worden deze suikers omgezet in alcohol: ruim 15%! Deze Amarone Classico van Masi heeft eerst drie jaar gerijpt op groot Slavonisch eiken en vervolgens meer dan een kwart eeuw op fles. Je proeft kersenjam, specerijen, rozijnen en chocola. Lekker met een stuk Parmezaan.
Deze wijn wordt vooral in Italië gebruikt en geeft de wijn sappigheid, met een soepele fruitige smaak. Goed bij stoofschotels en vettere visgerechten.
Levert in blends sappig, licht kersenfruit. Fruitig, sappig en weinig tannines. Drink 'm bij antipasti.
De molinara geeft een frisse zure toets aan de wijn en wordt vaak gebruikt om te blenden met andere druiven.
Beschrijving | De druiven zijn na de oogst 25 tot 40% ingedroogd. Dat levert een hoger suikergehalte op. Tijdens de vinificatie worden deze suikers omgezet in alcohol: ruim 15%! |
Inhoud | 75 Centiliter |
Soort | corvina, rondinella, molinara |
Ingrediënten | Contains sulfites |
Allergie-informatie | Sulfur Dioxide and Sulfits |
Oorsprong | Italië |
Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.
Wine Spectator
Ons verhaal
In 1772 kocht de familie Boscaini de eerste wijngaard de 'Vaio dei Masi'. Deze kleine vallei in Valpolicella is de naamgever van het bedrijf dat nog altijd in familiehanden is. Maar bij die ene wijngaard is het zeker niet gebleven. Inmiddels produceert Masi wit, rood, rosé, mousserend, zoet en grappa. Voornamelijk in de oorspronkelijke streek waar Masi vandaan komt: Veneto. Dit gedeelte van Italië is de herkomst van beroemde wijnen zoals Valpolicella, Ripasso, Recioto en Amarone. Maar ook Soave, Prosecco en Bardolino. Masi heeft niet alleen wijngaarden in Veneto, maar ook in Toscane en zelfs in Argentinië. In 2018 is Masi door Gambero Rosso uitgeroepen tot Winery of the Year.