Skip to main content
Mommessin Saint Amour Grandes Mises

Fresh red 4.0

2e halve prijs

Mommessin Saint Amour Grandes Mises

Oorsprong - Frankrijk 2020 75CL

Saint-Amour is de meest noordelijke cru van de Beaujolais. Traditioneel krijgt de
verkoop van deze elegante en charmante 100% gamay altijd een piek rondom
Valentijnsdag.

Je kunt altijd binnen 14 dagen de koop ontbinden. Meer informatie

Alles over Mommessin Saint Amour Grandes Mises

Saint-Amour is de meest noordelijke cru van de Beaujolais. De appellatie is vernoemd naar Amor, een Romeinse officier die weigerde om te vechten tegen de Christenen vanwege zijn eigen geloof. De naam klinkt goed in de oren en traditioneel krijgt de verkoop van deze wijn altijd een piek rondom Valentijnsdag. Deze wijn wordt gemaakt van 45 jaar oude gamay stokken. Hij is charmant en elegant met bramensnoepjes en blauwe bessen, zachte tannines en een lange afdronk.

Lekker bij Hamburgers en niertjes
4.0
  • Voor deze regio stevige, en mooie, paarsrode wijn, zeker gezien de druif (gamay) en de leeftijd mooie zachte, maar aanwezige tannines. Positief verrast.
Gamay

Deze druif zorgt voor een fruitige, bloemige, frisse rode wijn. Past bij allerlei gerechten, van zoetzure zalm tot boeuf stroganoff.

Bevat sulfur dioxide and sulfits
Beschrijving Saint-Amour is de meest noordelijke cru van de Beaujolais. Traditioneel krijgt de verkoop van deze elegante en charmante 100% gamay altijd een piek rondom Valentijnsdag.
Inhoud 75 Centiliter
Soort gamay
Ingrediënten Contains sulfites
Allergie-informatie Sulfur Dioxide and Sulfits
Oorsprong Frankrijk
Contactgegevens Leverancier
MOMMESSIN route de Saint-Vincent, Quincié-en-Beaujolais, France Website: www.chateaudepierreux.fr Email: newbrand@bottlebooks.me
Over productinformatie

Bij Gall & Gall doen we er alles aan om te zorgen dat de prijs- en productinformatie van de producten die we verkopen zo accuraat mogelijk zijn. Echter, omdat producten regelmatig worden verbeterd, kan productinformatie zoals ingredienten, voedingswaarden, dieët of allergie-informatie geregeld veranderen. We raden je daarom aan om altijd eerst de verpakking te lezen alvorens het product te nuttigen. Zijn er vragen of opmerkingen dan kan altijd contact opgenomen worden met onze klantenservice.

2 keer bekroond
Oogstjaar 2016
92 punten

James Suckling

Oogstjaar 2017
91 punten

Wine Enthusiast

Ons verhaal

Frankrijk, Beaujolais
Mommessin Beaujolais

Mommessin is een wijnbedrijf uit Beaujolais met zijn roots in de zuidelijke Bourgogne. In 1865 werd het bedrijf opgericht door Jean-Marie Mommessin in de Grange Saint-Pierre (de boerenschuur van Petrus). Dit was een oud bijgebouw van het benedictijner klooster de Abdij van Cluny. Tegenwoordig zie je nog altijd het jaar van oprichting en de sleutel van Petrus terug in het logo van Mommessin. Na ruim een eeuw verhuisde Mommessin van de Mâconnais naar de Beaujolais. Tegenwoordig bevindt het bedrijf zich in Brouilly, een van de tien crus van de Beaujolais. Nog altijd is Mommessin gespecialiseerd in wijnen uit de zuidelijke Bourgogne en de Beaujolais. Deze worden op de markt gebracht onder verschillende merken.

  • Bestel voor 22:00 vandaag, morgen in huis
  • Gratis bezorging vanaf € 50,-

  • Veilig betalen