Skip to main content

Wat is dat eigenlijk?


Blue Monday

Bue Monday actie
Bue Monday actie

Het is weer zover. De (volgens sommige onderzoekers) meest depressieve dag van het jaar is aangebroken. We vertellen je waarom deze maandag zo wordt genoemd en hoe je ‘m door komt! Voel je je nu al beter? Haal dan een lekkere fles om dat te vieren!

BEKIJK ALLE ACTIES

WAT IS BLUE MONDAY EIGENLIJK?

De psycholoog Cliff Arnall kwam met een wetenschappelijke formule die aan zou tonen dat de maandag van de laatste volle januari-week de meest depressieve dag van het jaar is. Mensen zouden die dag extra somber zijn omdat de feestdagen voorbij zijn, de decembermaand veel geld heeft gekost en het salaris nog niet binnen is. Daarnaast zouden alle goede voornemens alweer van de baan zijn en de dagelijkse sleur inslaan. De januarimaand staat ook bekend als een donkere maand met slecht weer.

Is Blue Monday onzin?

Veel onderzoekers zeggen dat Blue Monday onzin is. Zo zouden juist in de zomer en in de herfst de meeste depressies voorkomen. Daarnaast had Arnall geen wetenschappelijke onderbouwing voor zijn formule. Er zijn zelfs geruchten dat Blue Monday bedacht is als publiciteitsstunt door een reisbureau. Mensen zouden op deze dag namelijk eerder geneigd zijn om een reis te boeken.

BlUE MONDAY KORTING

Op zoek naar echte blue monday korting om je dag op te vrolijken? Bekijk dan onze acties en bekijk of er iets blauws tussen zit! 

BLUE MONDAY COCKTAILS EN DE BESTE DRANKJES OM BLUE MONDAY MEE DOOR TE KOMEN!

Ben jij het wél helemaal eens met Arnall en kun jij wel een opkikker gebruiken op Blue Monday? Probeer dan eens een van onze ‘Blue Monday’ dranken. Zo geef je deze ‘depressieve dag’ toch nog een feestelijke draai! Met deze drankjes kun je ook heerlijke blue monday cocktails maken. Bekijk onze 'blauwe' recepten onderaan de pagina.


Blue monday cocktails: mixen met blauw!

Het voordeel van al deze blauwe flessen? Ze zijn bijna allemaal ideaal om mee te mixen en een blue monday cocktail te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Gin-Tonic met Bombay Sapphire? Of een Moscow Mule met Eristoff Vodka? Bekijk al onze cocktails op de cocktailpagina!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.