Skip to main content

Gin tonic cocktails maak je zo


Gin-Tonic

Gin-Tonic

De gin-tonic of GT zoals sommige hem noemen, is geen cocktailtrend, maar een blijvertje. Je kunt eindeloos variëren met je garnituren; snuffel aan je gin en kies iets uit wat bij de geur past. Jeneverbes, komkommer en citroen zijn natuurlijk de klassiekers. Maar mandarijn, eetbare bloemen of een takje kruiden: huppekee, durf gewoon eens wat nieuws te proberen.

BEKIJK HIER ALLE GIN
Bacardi coconut

HET GIN-TONIC RECEPT

Wat heb je nodig

  • 50 ml gin
  • 100 ml tonic
  • Garnituur naar keuze
  • Ijs
  • Copa glas

Aan de slag

  • Vul je glas met ijs. Puristen koelen eerst het glas en vullen het dan  nog een keer opnieuw met precies 8 blokjes.
  • Giet de gin en de tonic over het ijs.
  • Roer je G&T een keertje door.
  • Garneer hem klassiek met komkommer en limoen of probeer eens iets anders, zoals eetbare bloemen. Maak een feestje van je garnering, het oog wil ook wat!

Alcoholvrij? 

Vervang de gin door  75 ml van een alcohol- vrij alternatief,  bijvoorbeeld Siegfried Wonderleaf met een garnituur van sinaas- appel en rozenblaadjes.

Cocktailpakket Hendricks Gin tonic 170 cl

DE JUISTE GIN-TONIC VERHOUDING

Het maken van een GT is geen rocket science. De juiste verhouding is 1 deel gin (50ml), en 2 delen tonic (100-120ml). Zolang je de juiste verhoudingen aanhoudt, kun je experimenteren met verschillende garneringen en smaakcombinaties, totdat je jouw favoriet hebt ontdekt! Lees ook alles over de perfecte garnering voor jouw gin-tonic.

WEET WANNEER JE DE GARNERING TOEVOEGT

Je begint altijd met de gin, dat is makkelijk. Bij ‘droge garneringen’ zoals peperkorrels en kaneelstokjes, voeg je de garnering als laatste toe. Kies je voor limoen, citroen of grapefruit als garnering? Voeg deze dan direct na de gin toe en schenk vervolgens de tonic in. 

Er zijn ontelbare Gin-Tonic mogelijkheden. Elke gin heeft zijn eigen perfecte garnering en verhoudingen. Dit noemen we de "Perfect Serve". Met de juiste tonic en garnering komt de smaak van de gin het beste tot zijn recht. Een GT zal dus nooit vervelen!

GIN IS IN! MAAR WAT IS GIN EIGENLIJK?

Om gin te maken heb je twee belangrijke ingrediënten nodig: ‘botanicals’ en pure alcohol. Botanicals is een verzamelnaam voor alles wat plantaardig is en gedistilleerd kan worden: bloe­men, zaden, wortels en kruiden. De alcohol is niets anders dan wodka. Eigenlijk is gin dus flavoured wodka. Inmiddels zijn er vele verschillende gin merken, denk bijvoorbeeld Gordon'sHendrick'sBombay SapphireTanqueray en nog vele andere. Genoeg gin om te proberen dus! Ontdek meer over gin en de oorsprong van Gin-Tonic.

Volgens Europese wetgeving moet het alcoholpercentage van gin minimaal 37,5% zijn.

DE JUISTE GIN-TONIC GLAZEN

Met de juiste glazen wordt het drankje nog feestelijker! Dit zijn de 3 meest gebruikte GT-glazen

Voetglas of coppa

Dit glas op een hoge of lage voet is geschikt voor het serveren van de betere Gin-Tonic. Met name de chique coppa glazen staan bekend als hét glas voor een Gin-Tonic. Voetglazen zijn ideaal wanneer je werkt met speciale garnituren, zoals bijvoorbeeld jeneverbessen, frambozen of limoenzest. In een voetglas komen al deze smaken nog beter tot hun recht. Gebruik in dit type glas geen rietje of roerstokje.

Longdrinkglas

Dit hoge glas is ideaal om volledig te vullen met ijs, zodat je cocktail goed gekoeld is. Er is maximaal contact tussen het ijs en het glas. Omdat het glas dikker is blijft het drankje langer koel. Ook blijft de Gin-Tonic veel langer bruisen in een longdrinkglas.  

Tumbler of waterglas

Een tumbler is een whisky- of waterglas en perfect voor een kleine hoeveelheid GT met heel veel ijsblokjes. Dit glas ligt comfortabel in de hand en ziet er altijd stijlvol uit! De smaak van de Gin-Tonic gaat wel sneller verloren door de brede vorm van dit glas, maar die kleine hoeveelheid is natuurlijk zo op... toch? 

Meer mixen

Na het lezen van dit artikel ben je een echte GT expert en weet je precies alles over GT plus hoe je deze perfect kan maken!  Wil je ook eens andere cocktails proberen? Wat dacht je bijvoorbeeld van een Bloody MaryMojitoCaipirinha of Pina Colada. Er valt genoeg te ontdekken met meer dan 300 cocktailrecepten van Gall & Gall!

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF EN ONTDEK MEER

Wil je meer inspiratie ontvangen over de lekkerste cocktails, dranken en aanbiedingen? Wij brengen het naar jouw mailbox. Meld je aan voor de nieuwsbrief!

MELD JE AAN VOOR DE NIEUWSBRIEF

TOP 3 GIN-TONIC RECEPTEN

Eens een ander gin-tonic recept proberen? Dat kan! Onze cocktail experts zijn je voorgegaan en hebben een aantal heerlijke recepten voor je klaargezet! Omdat een gin-tonic eigenlijk maar uit twee ingrediënten bestaat, is de combinatie van de twee en de garnering extra belangrijk. Zie hieronder drie van onze beste GT recepten:

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.