Onze Tess, beste bartender van Nederland

Artikel

Dinsdag 2 juni is Tess Posthumus, bartender van cocktailbar Door 74, in de Chicago Social Club op het Leidseplein gekroond tot Dutch World Class Bartender of the Year, ofwel beste bartender van Nederland. In de finale liet ze zeven andere - allen mannelijke - bartenders achter zich. Tess schrijft regelmatig op gall.nl over haar avonturen als bartender en geeft haar recepten voor heerlijke cocktails prijs. Een flink aantal van haar recepten is nu ook te vinden in de Cocktailmaker van Gall & Gall en in haar exclusieve Gall & Gall video’s.

De finale

Na verschillende voorrondes was Tess de sterkste op de finaledag, waarop de bartenders getest werden door middel van een 'tasting', een kennisquiz, een snelheidsronde (waarin acht cocktails binnen tien minuten moesten worden gemaakt) en een 'sensory' ronde, waarbij alle zintuigen van de jury moesten worden geprikkeld. In deze beslissende ronde maakte ze grote indruk.  Tess: "Geïnspireerd door mijn 96-jarige oma maakte ik een cocktail genaamd Omi's Indonisia. Het bestaat onder andere uit 23 jaar oude bruine rum uit Guatemala. Bij de presentatie gebruikte ik de steel van een bananenblad, die ik vastmaakte aan het glas." 

Mede door deze subtiele aanpassing overtuigde ze de jury: “Door haar unieke benadering van deze uitdaging verraste ze de jury en het publiek. Haar speedtest was nagenoeg foutloos en al haar cocktails waren perfect in balans", was het oordeel. Komende zomer vertegenwoordigt ze Nederland tijdens de internationale finale van de World Class Bartender of the Year in Zuid Afrika. 

Volop media aandacht

Naar aanleiding van het behalen van de titel was Tess volop in de media, er verschenen stukken in kranten als Parool, Trouw maar ook op Nu.nl en Nos.nl. Daarnaast was ze ook te gast bij Jinek en RTL Boulevard, waar ze onder andere vertelde over haar werk voor Gall & Gall, zoals de recepten die ze deelt op het blog van gall.nl en onze Cocktailmaker waaraan ze heeft bijgedragen. Op haar eigen profielpagina lees je meer over haar achtergrond en het werk van Tess voor Gall & Gall.

Tess laat zien hoe makkelijk je thuis cocktails kunt maken

Tess is er net als ons van overtuigd dat je ook thuis makkelijk de lekkerste cocktails kunt maken. Hiervoor hebben we een aantal video’s opgenomen met Tess en Albert  om iedereen te laten zien hoe verleidelijk het is om ook lekker thuis aan de slag te gaan. 

Bekijk Tess haar video's

Cocktail maken met Tanqueray Ten Gin Tonic

En de Bloody Mary

Wil je nog meer video’s zien? Bekijk dan de profielpagina van Tess of Albert.