Skip to main content

Recept en inspiratie


Bellini

Bellini
Bellini

De Bellini lijkt op een perziksmoothie, maar verraadt zichzelf zodra je een slok neemt. Hij bruist. En dat is dankzij de prosecco die mee het glas in mag. Dit is de perfecte cocktail voor een hete namiddag in de tuin, op het dak of een terras. Wie makkelijk wil doen, gebruikt perzikennectar of -puree. Maar wil je de Bellini eer aan doen, dan pureer je zelf een paar perziken in de blender.

INGREDIËNTEN BELLINI

Bellini
Bellini

Mix - 4 personen

  • 4 perziken (vers of uit blik)
  • 15 cl prosecco
  • evt. kersenlikeur
  • extra: 4 champagneflûtes

Mixen maar!

Ontvel, ontpit en pureer 4 perziken (vers of uit blik). Laat de puree 10 minuten goed koelen in de vriezer. Zet 4 champagneflûtes klaar. Doe in elk glas 2 eetlepels puree. Schenk daar overheen heel langzaam circa 15 cl prosecco. Je kunt voor het serveren eventueel nog een druppeltje kersenlikeur toevoegen voor extra kleur. Proost!

Zin in variatie? Probeer eens de heerlijke Herfst Bellini met peer en champagne of de Apple Cider Bellini met appel cider, kardemom, anijs en kaneel.

BELLINI COCKTAIL: DE GESCHIEDENIS

Giuseppe Cipriani is de man achter de Bellini. Hij schonk de cocktail voor het eerst in Harry’s Bar in Venetië. Het was eind jaren dertig en Cipriani was op zoek naar een manier om op dagelijkse basis verse perziken te gebruiken. Het werd de Bellini cocktail, vernoemd naar de Venetiaanse schilder Giovanni Bellini. De oranje kleur van de Bellini deed hem aan één van zijn schilderijen denken. In het begin was de Bellini een seizoenspecialiteit bij Harry’s Bar, een geliefde hangout van Ernest Hemingway en Orson Welles. Enkele jaren later kon je de oranje perzikcocktail het hele jaar door drinken.


MEER COCKTAIL INSPIRATIE & ANDERE RECEPTEN?

Zin in iets anders? Bekijk dan nu de cocktail pagina of bekijk ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-TonicMargaritaBloody MaryMojitoCaipirinha en Piña Colada. Genoeg te ontdekken dus!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.