Recept: herfst bellini

Een herfst variant van de bellini: herfst bellini! De herfst bellini past perfect bij een hartige maaltijd. Ontdek hier hoe je deze herfstlekkernij kunnen maken! 

Dit heb je nodig:

  • 1 fles champagne
  • 4 rijpe peren
  • 200 gr suiker
  • 480 ml water
  • Een snufje gemalen kardemom
  • Gemalen piment voor garnering

herfst bellini

Mixen maar

  1. Verhit de peren, het water en de suiker in een middelgrote pan op een niet al te hoog vuur. Breng het mengsel gedurende 30 minuten aan de kook of totdat de peren zacht zijn. 
  2. Haal de pan van het vuur. Giet het mengsel in een keukenmachine.
  3.  Mix totdat het mengsel glad is.
  4.  Voeg hierna een snufje kardemom toe en mix goed door.
  5.  Laat de puree afkoelen.
  6. Vul een champagneglas tot halverwege met koude champagne. Voeg voorzichtig 2 theelepels perenpuree toe. Let op! De champagne kan hierdoor erg gaan schuimen.
  7. Veeg het overdadige schuim af en garneer de cocktail met een snufje piment.

Zin in variatie? Probeer eens de heerlijke originele Bellini of de Appel Cider Bellini met appel cider, kardemom, anijs en kaneel.

Lekker bij:

Deze herfst bellini is erg lekker na en hartige maaltijd. Op z’n best met een heerlijke stoofpot zoals de stoofschotel met gekruide pompoen. Bekijk hier het recept of doe hier meer inspiratie op voor lekkere herfscocktails. Benieuwd naar de geschiedenis van de Bellini? Of naar een ander recept? Lees dan hier alles over de Bellini. Wil je meer weten over cider? Dat vind je hier terug.

Maak 'm thuis!

Dit heb je nodig:

Lekker mixen

Nu weet je precies hoe je zelf een Herfst Bellini kan maken. Zin in iets anders? Bekijk dan nu de cocktail pagina of bekijk ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-tonic,  Bloody MaryMojitoCaipirinha en Piña Colada. Genoeg te ontdekken dus!


Ook leuk om te lezen: