Bloody Rummy

Dit is een variatie op de Bloody Mary, waarin de mooie blanke, gelagerde Diplomatico Rum voor een bijzondere extra laag in de smaak zorgt.

Het maken van een eigen ‘spiced’ tomatensap is erg lastig, tijdrovend en kostbaar, gelukkig is er onovertroffen kant en klare mixer Big Tom’s. De enige vereisten zijn wat mij betreft bleekselderij en citrus, normaal gesproken citroen, maar in dit geval limoen in combinatie met de rum. Verder mag je op een bloody something prikken waar je zin in hebt. In de Verenigde Staten vind ik met grote regelmaat hele hamburgers tussen de garnering. De combinatie verse en gemalen peper, gegrild kippenpootje en een augurk is mijn persoonlijke favoriet.

Ingrediënten

  • 45 ml Diplomático Blanco Reserve Rum
  • 150 ml Big Tom’s) spiced Tomato Juice
  • IJs
  • Bleekselderij of schijfjes limoen
bloody rummy

bereiding

  1. Vul je glas met ijs
  2. Schenk de rum over het ijs en vul het glas af met de tomato juice
  3. Garneren met bleekselderij, schijfjes limoen en al waar je zin in hebt

Ingredienten

Voor jouw bloody rummy


Gemixt door Sietze

Sietze Kalkwijk is werkzaam als industrieel ontwerper en adviseur. Daarnaast is hij altijd bezig met eigen projecten en avonturen, vaak in verre landen. Een van die projecten maakte hem eigenaar van het exclusieve merk Bishkek Vodka. Lees alles over Sietze en bekijk al zijn recepten en zijn verhalen op zijn profielpagina

ZELF MIXEN

Nu weet je precies hoe je zelf een Bloody Rummy maakt. Wil je nu eens wat anders? Bekijk dan nu de cocktail pagina of bekijk ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-tonicBloody MaryMojitoCaipirinha en Pina Colada pagina's. Genoeg te ontdekken dus!