Skip to main content
0
€ 0.00

BINNEN 2 MIN MAAK JE HEM ZELF!


Bloody Mary

Bloody Mary
Bloody Mary

Bloody Mary, de legendarische en complexe cocktail. Er doen veel verhalen de ronde over dit spookachtige drankje. Het is vernoemd naar een geest, een duistere koningin, of toch gewoon de serveerster Mary van de ‘Bucket of Blood’ bar? In ieder geval is de Bloody Mary ook gewoon erg lekker. Bloody Mary is het populairst in Amerika en wordt vooral gedronken als brunch-cocktail.

HET BLOODY MARY RECEPT

Het klassieke Bloody Mary recept is een cocktail met tomatensap en wodka. Afgetopt met Worcestershire saus en Tabasco om het een extra pittige cocktail te maken. Je kunt het Bloody Mary recept dus zo pittig maken als je wilt. Er zijn ook combinaties mogelijk met andere ‘spices’ zoals piri piri saus, bouillon, peper, zout, cayenne peper, limoen en selderij. Zo maak je de Bloody Mary zo complex als je zelf wilt (en lekker vindt).

HOE MAAK JE DE PERFECTE BLOODY MARY?

Bloody Mary
Bloody Mary

De ingrediënten voor een Bloody Mary:

 • 1 (longdrink) glas
 • 45 ml wodka
 • 120 ml (spiced) tomatensap
 • 15 ml citroensap
 • 4 scheutjes Tabasco
 • 4 scheutjes Worcestershire saus
 • Peper & zout
 • 1 stengel bleekselderij
 • IJsblokjes

Mix de Bloody Mary:

 • Vul een longdrink glas met ijsblokjes.
 • Voeg de wodka en tomatensap toe. 
 • Daarna voeg je de verse citroensap, Tabasco, Worcestershire saus, een snufje zout en gemalen peper toe.
 • Roer en garneer met een stengel selderij en eventueel een schijfje citroen. De stengel selderij kun je gebruiken om tussendoor nog even in je cocktail te roeren. 

Meer weten over hoe je deze cocktail maakt? Bekijk ook de onderstaande video van de Dutch Worldclass Bartender: Tess Posthumus! Tess laat je hier zien hoe je de beste Bloody Mary kunt maken: 

VARIEREN? BLIJF AF VAN HET TOMATENSAP!

Wil je eens iets anders met je Bloody Mary recept? Dat kan. Er wordt vooral veel gevarieerd met andere soorten drank. Blijf af van de tomatensap! De spiced tomatensap is niet te vervangen in een Bloody Mary cocktail.

Bloody Mary
Bloody Mary

Jezelf verassen met een andere variant? Er zijn verschillende variaties op de Bloody Mary cocktail:

 • Bloody Rummy: Dit is een variatie op de Bloody Mary, waarin de mooie blanke, gelagerde Diplomatico Rum voor een bijzondere extra laag in de smaak zorgt.
 • Bloody Caesar: De Bloody Caesar is een extra pittige variant op de Bloody Mary die vernoemd is naar de meedogenloze Romeinse keizer Julius Caesar. De bloody Caesar krijg je door kokkelbouillon toe te voegen aan de Bloody Mary. 
 • Bloody Jack: De klassieke Bloody Mary, maar dan met Jack Daniels’ Whisky. Geeft net een andere twist.

WIE IS BLOODY MARY?

Bloody Mary
Bloody Mary

Er doen vele verhalen de ronde over de oorsprong van de Bloody Mary. Sommige liefhebbers beweren dat de naam is geïnspireerd op Hollywoodster Mary Pickford. Anderen denken weer dat bardame Mary de inspiratiebron was. Ze serveerde de cocktail in de bar ‘Bucket of Blood’. Weer anderen refereren vooral aan Bloody Mary: Queen Elisabeth I van Engeland. Deze koningin vervolgde op bloedige wijze protestanten in haar koninkrijk. 

Hoe dan ook, de echte oorsprong van de naam blijft een mysterie. Wij geven de eer van de naamgever aan Fernand Petiot, omdat hij in 1921 de eerste was die de woorden ‘Bloody Mary’ gebruikte voor de cocktail. Hij serveerder de cocktail toen in Harry’s New York Bar in Parijs.

The Bloody Mary wordt ook wel "the hair of the dog", kort voor "the hair of the dog that bit you" genoemd. Wat? Haar van welke hond? Bloody Mary wordt gezien als een genezer van je kater (the dog).

Helende werking

Volgens de legenden bevat het drankje namelijk ingrediënten die een helende werking hebben voor alle klachten van een kater. Namelijk: veel groentes (goed voor een maag die van streek is), zout (om je zouten weer aan te vullen) en alcohol (om van je hoofdpijn af te komen). Help het echt? Dat kun je alleen maar zelf ervaren.

GA AAN DE SLAG!

Nu weet je precies hoe je zelf een Bloody Mary kan maken. Met je nieuwe cocktail-kennis kan je aan de slag met mixen. Wil je nu eens wat anders dan de Bloody Mary? Maak dan eens een Sex on the BeachLong Island Iced Tea of een Tequila Sunrise. We hebben ook meerdere mix-recepten variaties op de populaire Gin & TonicMojitoCaipirinha en Piña Colada. Genoeg te ontdekken dus!