Italiaanse dranken

De lekkerste dranken uit het warme zuiden. 

Italiaanse dranken: alle Italiaanse dranken haal je bij Gall & Gall | Gall & Gall Skip to main content

Italiaanse dranken

De lekkerste dranken uit het warme zuiden.
image

Italië staat bekend om de heerlijke wijnen die daar worden gemaakt. Maar dat is niet de enige drank die daar gemaakt wordt: denk maar eens aan limoncello of de 'Italiaanse champagne' prosecco. En vergeet niet de heerlijkste likeuren, zoals amaretto of koffielikeuren als Tia Maria. Maar ook vermout, mixdranken en nog veel meer! Lees alles over de dranken uit dit veelzijdige drankenland.

Prosecco: dé Italiaanse mousserende wijn

De naam prosecco verwijst, anders dan bij champagne, niet naar een streek maar naar een druif. Deze witte druif, die tegenwoordig de glera wordt genoemd, vormt de basis van prosecco.Prosecco wordt vooral geproduceerd in het gebied Veneto.

Drink een prosecco jong en lekker gekoeld.

Meer lezen over prosecco >

image

Zoetigheid uit Italië

Daar weten ze wel raad mee! En je kent er vast ook wel een aantal van.

 • Wat dacht je van de bekende amaretto. Gemaakt van kwalitatief hoogwaardige amandelen uit Sicilië. Zoet en bitter tegelijk. En perfect om puur te drinken, voor bij de koffie of on the rocks. 
 • En limoncello: spreek 'm uit als een Italiaan en drink deze drank ijs- en ijskoud! Want niet alleen de fles, maar ook de glaasjes worden in Italië in de vriezer bewaard. Limoncello leent zich ook perfect voor een verfrissende cocktail.
 • Sambuca is een Italiaanse anijslikeur. Echte Italianen zweren bij een glas sambuca na de maaltijd. Past ook perfect bij een espresso of cappuccino.

Super Tuscans
Ontdek de wereldberoemde wijnen uit Toscane: de zogenoemde Super Tuscans. Ze worden gemaakt in Italië alleen gebruiken ze geen met lokale, maar 'Franse' druiven! Voor deze Italiaanse wijnen werden als snel de allerhoogste prijzen betaald. Maar wat zijn Super Tuscans nu precies? Lees alles over Super Tuscans >

Italiaanse wijnboxen

Wil je kennis maken met de lekkerste wijnen uit Italië? Daarvoor hebben we een aantal wijnboxen samengesteld.

 • Duopakket van het topwijnhuis Antinori. De familie maakt al 6 eeuwen lang wijn en is daarmee het meest beroemde wijnhuis van Italië.
 • Wijnbox Italië met gratis WIJCK poster bevat de lekkerste wijnen uit Italië en een gave WIJCK poster waarop alle wijnstreken van Italië staan.
 • De Barolo wordt ook wel de koning der wijnen en wijn van de koningen genoemd. En dat is niet zo gek: in deze wijn is alles in overvloed: smaak, zuren, structuur en verfijning. Ga hier maar eens lekker voor zitten.
 • De Amarone is een bijzondere wijnmakerstechniek waarbij de druiven eerst 100 dagen op matten worden gedroogd. Daardoor neemt de concentratie toe. Deze wijnen passen geweldig bij stoofvlees en wild.
 • Duopakket met Super Tuscans zijn wereldberoemde wijnen die meestal worden gemaakt van typisch Franse druiven.

Leuk om zelf te proberen of om cadeau te geven!

Italiaanse cocktails

Ontdek meer Italië

Wil je meer lezen over echte Italiaanse specialiteiten?

 • Lees meer over wijnland Italië en de belangrijkste druiven, wijnhuizen, regio's en nog veel meer!
 • Wat dacht je van grappa. Grappa is een Italiaanse drank uit het noorden van Italië. Van de druivenschillen die overblijven als de wijn is gemaakt, wordt grappa gedistilleerd. Grappa is er van jong tot gerijpt.
 • Limoncello wordt ijskoud gedronken en zit barstensvol zon, geheime tradities en natuurlijk de allerlekkerste citroenen! In de regio rond Napels heeft elke Italiaanse mama haar eigen recept voor de beste limoncello.
 • Amaretto is een Italiaanse likeur gemaakt van amandel- of abrikozenpitten. Het heeft een mild bittere smaak. Vandaar ook de naam amaretto, wat in het Italiaans ‘een klein beetje bitter’ betekent. 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.