Skip to main content

Ontdek de lekkerste


Drank uit Italiƫ

Drank uit Italië

Dat ze in Italië heerlijke wijn maken wist je natuurlijk al lang. En dat gele zoete drankje van citroenen... je drinkt het ijskoud... help eens... limoncello! Ja, dat weet toch iedereen? Maar wist je dat ze in Italië nog veel meer heerlijks maken? De Italiaanse 'champagne' bijvoorbeeld: prosecco. En de heerlijkste likeuren natuurlijk. Maar ook vermout, mixdranken en nog veel meer! Lees alles over de dranken uit dit veelzijdige drankenland.

Italiaanse wijn

Italië is een van de grootste wijnproducerende landen ter wereld, het produceert maar liefst 53 miljoen hectoliter per jaar! De wijngaarden zijn verdeeld over het hele land van noord tot zuid. Omdat de klimaatverschillen groot zijn, is de smaak van de wijnen dus ook heel gevarieerd. Probeer deze nu extra voordelig!

Prosecco: dé Italiaanse bubbel

De mousserende wijn uit Italië heet prosecco. De naam verwijst niet van een streek in Italië, maar naar de naam van de druif. Tegenwoordig wordt deze druif glera genoemd. Prosecco is ideaal als welkomstdrankje bij een feestelijke lunch of diner. Maar het is ook heerlijk bij vis, zoals gerookte zalm. Geen feest in het vooruitzicht? Dan drink je hem net zo goed lekker koud in de tuin. 

Canti Prosecco Millesimato >

Canti is een bekende producent van prosecco. Je drinkt deze prosecco het liefst op het terras met een klein borrelhapje erbij. Hij is frisfruitig van smaak en lekker bij gedroogde ham en vitello tonnato. 

Alle prosecco >

Canti Prosecco Millesimato 2020 75CL

Zoetigheid uit Italië

Daar weten ze wel raad mee! En je kent er vast ook wel een aantal van. Wat dacht je van de bekende amaretto. Gemaakt van kwalitatief hoogwaardige amandelen uit Sicilië. Zoet en bitter tegelijk. En perfect om puur te drinken, voor bij de koffie of on the rocks. 

En limoncello: spreek 'm uit als een Italiaan en drink deze drank ijs- en ijskoud! Want niet alleen de fles, maar ook de glaasjes worden in Italië in de vriezer bewaard. Limoncello leent zich ook perfect voor een verfrissende cocktail.

Sambuca is een Italiaanse anijslikeur. Echte Italianen zweren bij een glas sambuca na de maaltijd. Past ook perfect bij een espresso of cappuccino. 

Mixen met een Italiaans tintje

Een typisch Engelse gin, maar met een Siciliaans tintje! De citroenen die gebruikt worden in deze Gordon's Sicilian Lemon namelijk uit het zonnige Sicilië. Deze gin serveer je met tonic en een schijfje citroen. 

Bitter-zoete sinaasappel in de mix met een aantal geheime ingrediënten zorgen voor de bijzondere smaak van Aperol. Mix 3 deel prosecco met 2 delen Aperol in een glas gevuld met ijs. Top af met bruiswater. Schijfje sinaasappel erbij en proosten maar!

Campari bestaat al 155 jaar! En het recept is nog nooit gewijzigd. Afkomstig uit het noorden van Italië en heeft zijn oorsprong in Café Dell'Amicizia. Drink 'm puur of in de mix, het is net wat jij lekker vindt.

Martini Rosso: niet de cocktail, maar het drankje! Dit Italiaanse icoon komt uit 1860 en wordt gemaakt van wijn en natuurlijke gewassen. Lekker met ijs.

Gordon's Sicilian Lemon 70CL

Nog even over Grappa

Grappa is een traditionele Italiaanse drank uit het noorden van Italië. Van de druivenschillen die overblijven als de wijn is gemaakt, wordt grappa gedistilleerd.

Grappa is er van jong tot gerijpt. Hoe langer de drank rijpt hoe meer de drank een gele of goudbruine kleur krijgt én een complexere smaak.  

Koop hier je grappa >

Meer over Italiaanse dranken

Fan van Italië en nog meer lezen? Lees over de Italiaanse aperitivo, aperitievo of luxe Italiaanse wijnklassiekers.