Skip to main content

Limoncello Spritz

In Noord-Italië wordt er al tijden bitterzoete Aperol in de spritz gedaan. Zuid-Italië wilde niet achter blijven en greep naar hun likeur van keuze om op te spritzen; de friszoete limoncello. En daar werd de Limoncello Spritz geboren. Net zo sprankelend, nog zonniger. Al is het maar door de prachtig zongele kleur in je glas.


5 min bereiden
3 ingrediënten
1 glas
209 kcal
€2,89 per glas
€1,02 per glas

image

Ingrediënten

 • 60 ml limoncello
 • 90 ml prosecco
 • 30 ml bruiswater
 • Schijfje citroen
 • IJs
 • Copa glas

Zo maak je de Limoncello Spritz

 1. Vul je glas met ijs.
 2. Voeg de limoncello en prosecco toe.
 3. Schenk het bruiswater erbij. Kies zelf hoeveel bruiswater je lekker vindt, dat is echt een kwestie van smaak.
 4. Even doorroeren zodat alle smaken mengen.
 5. Dan garneer je hem met een mooi schijfje citroen.
Limoncello Spritz: deze cocktail maak je makkelijk zelf!

De alcoholvrije Limoncello Spritz

Voor wie van de verfrissende smaken van Aperol Spritz houdt, maar de voorkeur geeft aan een alcoholvrije variant, zijn er uitstekende opties beschikbaar.

Pallini heeft een alcoholvrije Limonzero gemaakt. In plaats van de prosecco kun je het best een aromatische alcoholvrije bubbel gebruiken.

Limoncello Spritz Cocktailpakket

Maak het jezelf makkelijk met ons complete cocktailpakket. Alles wat je nodig hebt voor een verfijnde en smaakvolle ervaring, zorgvuldig samengesteld en direct bij je thuis bezorgd.

Ontdek nog meer smaakvolle mogelijkheden met onze uitgebreide selectie cocktailpakketten! Laat je verrassen door de diverse wereld van cocktails met onze hoogwaardige ingrediënten en deskundig samengestelde pakketten. Bekijk onze andere cocktailpakketten en ontdek gemakkelijk nieuwe lekkere cocktails!

image

Waar komt de Aperol Spritz vandaan?

Aperol is ontstaan in het Italiaanse Padova in 1919, gemaakt door de ´Gebroeders Barbieri´, specialisten in het produceren van likeur sinds 1880. In de jaren ‘50 ontstaat het recept voor de populaire Aperol Spritz. Over de jaren kreeg het verfrissende feloranje drankje steeds meer liefhebbers. Vandaag de dag is een Aperol Spritz niet meer weg te denken uit Italië en de rest van de wereld!

Wat is Spritz?

Je kent de cocktail waarschijnlijk het best van de Spritz, het terrasdrankje uit Italië. Daar is de Spritz zo populair dat bijvoorbeeld de bars (Bacari) & Aperol in Venetie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Volgens Venetiaanse gebruiken kom je aan het einde van de dag bij elkaar om van goede, kleine hapjes te genieten en een aperitief te drinken. Een Aperol Spritz dus.

Verhoudingen van de Limoncello Spritz

De veelvoorkomende verhouding voor een Limoncello Spritz is 3 delen prosecco, 2 delen bruiswater en 1 deel Limoncello. Hierdoor varieert het alcoholpercentage doorgaans tussen 8-11%. De exacte sterkte kan variëren afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de persoonlijke voorkeur van de maker.

Geen prosecco in huis?

Geef je Limoncello Spritz een Spaanse flair door prosecco te vervangen door cava. De bruisende eigenschappen van cava brengen een nieuwe dimensie van frisheid naar deze geliefde Italiaanse cocktail. Een eenvoudige switch die je smaakpapillen zal verrassen en je Limoncello Spritz-ervaring weer net anders maakt! Proost op een smaakvolle twist!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.