Skip to main content

Recept en inspiratie


Martini Bianco en tonic

Cocktails
Cocktails

Klaar binnen een minuut maar daarom niet minder speciaal. Martini Bianco met tonic is een klassieke cocktail die het nog altijd goed doet. En een goed excuus voor een aperitief want de kruiden in de Martini bereiden je maag voor op wat komen gaat. Maar zorg wel dat je die fles in de koelkast hebt staan.

Bekijk alle Martini

MARTINI BIANCO EN TONIC: DE GESCHIEDENIS

Martini Bianco en tonic: de geschiedenis
De combinatie van Martini en tonic stamt uit de jaren ‘70 en werd voor het eerst gedronken in Italië. Inspiratie kwam van de lange, zwoele zomeravonden aldaar. Gemengd met ijskoude tonic werden de zoete vanilletonen van de Martini getemperd en kreeg je een lekker fris drankje. Een koele longdrink met een laag alcoholpercentage, die het goed deed bij het vallen van de avond.

Martini Bianco Tonic

ZO MAAK JE 'M

Ingrediënten:

  • 50 ml gekoelde Martini Bianco 
  • 50 ml tonic 
  • 2 partjes limoen
  • Ijsblokjes

Bereiding:

  1. Schenk 50 ml Martini Vermouth in een longdrink glas.
  2. Vul het glas helemaal met ijs.
  3. Knijp de limoen uit boven het glas en vul aan met 50 ml tonic.
  4. Garneer met een stukje limoen.

Tip: in een groot wijnglas ziet een Martini met tonic er niet alleen uitbundig uit, maar geef je de smaken ook de ruimte om te mengen

Bekijk alle tonic
image

Lekker mixen

Ben je benieuwd welke cocktails er nog meer zijn met een andere alcoholsoort als hoofdingrediënt?  Bekijk ook de andere top lijstjes, zoals cocktails met rumwhiskygin en tequila.

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.