Ontdek sterke merken Aperol

Aperol staat synoniem voor lekker zomers borrelen. De in het oog springende oranje kleur en unieke smaak zorgen voor feestelijke sferen in je glas. Bittere en zoete sinaasappel in de mix met tal van verschillende ingrediënten naar een geheim recept. Zomer, zon op je gezicht, het terras op en Aperol Spritz in je hand! Ontdek deze heerlijke terrasdrank uit het zonnige Italië.

Aperol Spritz: Hét Italiaanse terrasdrankje

Proef de Italiaanse zomer met de verfrissende Aperol Spritz. Een echte ‘Spritz’ is een populair ritueel. Het is verreweg het meest gedronken aperitief in Italië: een traditionele ijsbreker en het symbool van een levendige sfeer.

Ingrediënten

Zo maak je 'm:

 1. Pak een groot glas
 2. Vul dit met flink wat ijs
 3. Voeg 3 delen prosecco (cava kan ook), 2 delen Aperol en 1 scheutje bruiswater toe
 4. Maak af met een schijfje sinaasappel

Salute!

Zo maak je een Aperol Spritz:

Aperol: in het kort

Aperol is lekker licht met een alcoholpercentage van slechts 11%. Je herkent de Italiaanse likeur aan de kleur, maar vooral aan de verfrissende bitterzoete smaak. Het originele recept is nooit gewijzigd en blijft een goed bewaard geheim.

 • Komt uit: Italie
 • Kleur: levendig oranje
 • Ruikt naar: bittere sinaasappel met aangename complexe kruidenaroma’s 
 • Smaakt: bitterzoet met een vleugje sinaasappel

Perfect bij de borrel

Naast hét Italiaanse terrasdrankje is Aperol ook perfect bij de borrel. Fris en licht. Combineer hem met lekkere, lichte Italiaanse hapjes. Breng je Italie zo bij jou thuis!

Aperol is bedacht met het idee om de lichtste spirit te worden, een borreldrankje met een alcohol percentage van slechts 11%

Geschiedenis: van Aperol tot Spritz

Aperol is ontstaan in het Italiaanse Padova in 1919, gemaakt door de ´Gebroeders Barbieri´, specialisten in het produceren van likeur sinds 1880. 

In de jaren ‘50 ontstaat het recept voor de populaire Aperol Spritz. Over de jaren kreeg het verfrissende feloranje drankje steeds meer liefhebbers. Vandaag de dag is een Aperol Spritz niet meer weg te denken uit Italië! En de ingredienten van Aperol zelf? Die zijn nog steeds geheim.

Aperol 1919 logo

Meer over de spritz

Je kent de Aperol waarschijnlijk het best van de Spritz, het terrasdrankje uit Italië. Daar is de Spritz zo populair dat bijvoorbeeld de bars (Bacari) & Aperol in Venetie onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Volgens Venetiaanse gebruiken kom je aan het einde van de dag bij elkaar om van goede, kleine hapjes te genieten en een aperitief te drinken. Een Aperol Spritz dus.

Waar de term 'spritz' vandaan komt? Waarschijnlijk het Oostenrijks-Duitse Spritz, dat spuiten betekent


Geen prosecco bij de hand?

Zonder bubbels geen Spritz. Want naast die scheut bruiswater is een goede mousserende wijn onmisbaar. Geen prosecco bij de hand? Cava kan ook natuurlijk! Weet jij nog wat het verschil is tussen prosecco en cava?

Ontdek Freixenet

Freixenet is ‘s werelds beroemdste cava, vooral bekend om haar kwaliteit en de iconische matzwarte fles. Deze mousserende wijn wordt met passie en vakkennis gemaakt in de Penedés streek, nabij Barcelona in Spanje, volgens de klassieke en authentieke 'méthode traditionnelle'.

Bij de productie worden voornamelijk de traditionele regionale druivensoorten gebruikt: xarello, macabeo en parellada.

Lekker deze zomer: Freixenet sangria

Volop zomer, dan kan een lekkere frisse sangria niet ontbreken! Wat dacht je van deze variant met Freixenet cava en lekker veel fruit.

Ingrediënten

Zo maak je 'm 

 1. Snijd het fruit in stukjes en doe het in een grote karaf
 2. Schenk de Freixenet en de overige ingredienten erbij
 3. Vul aan met ijsblokjes

Tip: laat de sangria een paar uur in de koelkast staan voor het drinken. Dan is hij het lekkerst!

Ontdek meer soorten FreixenetMeer inspiratie

Heb jij nog meer inspiratie nodig? Lees dan alles over de beste cocktails, zoals een heerlijk, frisse Gin-Tonic. Wist je dat er talloze manieren zijn om een Gin-Tonic te maken? Of lees een van de onderstaande artikelen voor meer inspiratie!