Skip to main content

Recept en inspiratie


Screwdriver

screwdriver cocktail
Screwdriver cocktail

De Screwdriver is een van de aller eerste wodka-cocktails. Decennia geleden voegden Amerikaanse oliearbeiders in de Perzische Golf stiekem wodka toe aan hun sinaasappelsap tijdens het werk. Gezien ze geen lepel hadden, besloten de werknemers om de drank met een schroevendraaier te roeren. En voilá, daar was de Screwdriver. Ontdek hoe je 'm maakt en wat je nodig hebt!

De screwdriver

Dit heb je nodig: 

  • 35 ml Absolut Vodka
  • 100 ml (verse) jus d'orange
  • Partje sinaasappel
  • Soort glas: longdrink

Zo maak je 'em:

  1. Vul een longdrink met ijsblokjes.
  2. Voeg 35 ml Absolut Vodka toe en vul het glas aan met 100 ml (verse) jus d'orange.
  3. Roer en garneer vervolgens met een partje sinaasappel.

Absolut Vodka 70CL

Albert van Beeck Calkoen
Albert van Beeck Calkoen

GEMIXT DOOR ALBERT

De eigenaar van Mister Cocktail, Albert van Beeck Calkoen, werkte tijdens zijn studie in verschillende bars, waar hij voor het eerst cocktails maakte. Leer zelf ook meer over het maken van cocktails op onze  cocktail pagina.

ZELF MIXEN!

Nu weet je precies hoe je zelf een Screwdriver maakt. Wil je nu eens wat anders? Bekijk dan nu de cocktails of bekijk ook meerdere recepten en variaties op de populaire Gin-TonicBloody MaryMojitoCaipirinha en Piña Colada pagina’s. Genoeg te ontdekken dus!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.