Skip to main content

Mimosa cocktail

De Mimosa is een lekker frisse cocktail en super makkelijk om te maken met maar 3 ingrediënten!

5 minuten bereiden
3 ingrediënten
1 glas
92 kcal
€2,34 per glas
€1,22 per glas

Ingrediënten


Wat je verder nog nodig hebt

  • Champagneglas
  • Sinaasappelschijfje voor de garnering

Zo maak je de Mimosa cocktail

  1. Schenk het sinaasappelsap in een champagneglas.
  2. Vul langzaam aan met de mousserende wijn zonder dat het overstroomt. 
  3. Roer de cocktail voorzichtig door. 
  4. Schenk de Cointreau er als laatste voorzichtig bovenop.
  5. Garneer met de sinaasappelschijfje.

Deze Mimosa garneer je traditioneel met sinaasappel. Maar je kunt ook kiezen voor een andere soort fruit, kruiden of eetbare bloemen. Zo ziet je drankje er nog mooier uit!

De alcoholvrije Mimosa mocktail

Liever een Mimosa zonder alcohol? Geen probleem! Ook zonder alcohol maak je deze cocktail net zo makkelijk als de gewone.

Ingrediënten

image

Wat is een Mimosa?

De Mimosa cocktail is dé cocktail die je drinkt als de zon gaat schijnen. Maar maak 'm bijvoorbeeld ook eens voor je moeder op moederdag of schenk een (alcoholvrije) Mimosa bij de paasbrunch. Deze lekkere frisse cocktail is misschien wel de makkelijkste cocktail om zelf te maken. Met maar 3 ingrediënten ben je zo klaar! En ook als 0.0 variant valt 'ie bij iedereen in de smaak.

Waar komt de Mimosa vandaan?

De cocktail is vernoemd naar de geelbloemige plant mimosa die uit Australië komt. In Spanje wordt de combinatie van mousserende wijn en sinaasappelsap al eeuwenlang gedronken. Hier gebruiken ze natuurlijk cava, de Spaanse mousserende wijn en gebruiken ze verse jus d'orange van de sinaasappels die overal groeien. Je kunt de Mimosa dus een echt Spaanse cocktail noemen!

image

Super makkelijk recept

Eigenlijk is het maken van een Mimosa dus super simpel. Het enige wat je nodig hebt is sinaasappelsap, versgeperst is een aanrader, een fles (alcoholvrije) champagne, cava of prosecco en een scheutje Cointreau. Wil je weten wat het verschil tussen de laatste drie is? Lees dan het artikel over de verschillende soorten mousserende wijnen. De verdeling van het sinaasappelsap en de champagne is half-om-half. Easy!

Variaties op de Mimosa

Terwijl de meeste mensen sinaasappelsap gebruiken als basis voor hun Mimosa, kan je ook experimenteren met andere soorten vruchtensap om de smaak te veranderen. Bijvoorbeeld: cranberrysap, granaatappelsap of grapefruitsap kunnen een interessante twist geven aan de klassieke Mimosa.
Of probeer eens een rosé mousserende wijn!

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.