Skip to main content

Ontdek het


geheim van Zuid-Spanje

geheim van Zuid-Spanje

Licor 43 Orochata is een lichte, zijdezachte likeur. Het bevat Licor 43 Original en is geïnspireerd op de regionale specialiteit Horchata van aardamandelmelk, kaneel en citrus.

Wat is Licor 43 Orochata?

fles Baileys gecombineerd met 43

Licor 43 Orochata is veel méér dan een geweldige nieuwe likeur van Licor 43. De makers gaven hun eigen draai aan het recept van de traditionele Horchata uit Valencia  door er Licor 43 Original toe te voegen met een verfijnde Mediterrane smaken.

Waar kwam de inspiratie vandaan?

Licor 43 Orochata is geïnspireerd op de iconische drank uit Zuid-Spanje “Horchata”. Dit is een verfrissende koele shake die wordt gemaakt op basis van aardamandelen (“Horchata de Chufa”). Ondanks de naam zijn aardamandelen knolletjes afkomstig van de Cyperus Esculentus plant die onder de grond groeien, met name in de omgeving van Valencia. Ze worden vermengd met suiker, kaneel en citroen en vormen samen de heerlijk verfrissende drank Horchata. Licor 43 Orochata heeft een plantaardige basis waardoor het een lichte likeur is.

Een naam met meervoudige betekenis

twee glazen gevuld met Orochata

‘Oro’ is het Spaanse woord voor ‘goud’: de perfecte naam voor een Spaanse likeur met Licor 43 Original, beroemd vanwege zijn schitterende gouden kleur. ‘Chata’ verwijst naar onze inspiratiebron, het beroemde Spaanse drankje ‘horchata’, en als je die twee samenvoegt krijg je ‘Orochata’. Zo verwijst de naam ‘Orochata’ naar zijn oorsprong.

Een onmiskenbare smaak

Mensen op een zonnig dakterras

Licor 43 Orochata heeft een unieke smaak: zoet, licht en tegelijkertijd rijk aan verfijnde Mediterrane smaken. Zorg dat de fles Licor 43 Orochata gekoeld is. Vul een glas met ijsblokjes. Schud de fles en schenk de Orochata over de ijsblokjes heen. En dan ijskoud genieten!