Skip to main content

Bowmore 12 years old

Bowmore 12 years old

Bowmore 12 Year Old staat wereldwijd bekend als een Islay single malt whisky met de perfecte balans tussen rokerig en zacht. De 12 Year Old is het vlaggenschip van de historische distilleerderij.

ONZE HISTORIE

Bowmore is de oudste distilleerderij van Islay en de thuisbasis van ’s werelds oudste whiskyrijpingsmagazijn, de nr. 1 Vaults. In dit legendarische pakhuis wordt de Bowmore whisky al bijna 240 jaar gerijpt door onze meesterdistilleerders. De eerste geregistreerde vermelding van de Bowmore-distilleerderij dateert uit 1779, maar spreek een paar van de oudere eilandbewoners vriendelijk aan en ze zullen misschien een paar geruchten fluisteren dat het distilleren hier al enige tijd eerder is begonnen. De oprichter van Bowmore, koopman David Simson, kocht het land namelijk al in 1766. Wat er in de tussenliggende jaren precies is gebeurd, kan niemand raden! Als het gaat om whisky-erfgoed, is de Bowmore-distilleerderij ongeëvenaard. We blijven de tradities, vaardigheden en expertise doorgeven die zijn ontstaan in de vroegste dagen van Schotse whisky.

Over Islay

Over Islay

De Bowmore-distilleerderij is opgericht in 1779, aan de kust van het eiland Islay, net voor de kust van Schotland. Islay is al eeuwenlang één van ’s werelds meest vooraanstaande plaatsen voor whisky en één van de vijf, door de wet beschermde, whiskyregio’s in Schotland. De natuurlijke bronnen van het eiland - vruchtbare grond en zacht veenwater - vermengd met een zeebries en traditionele distillatieprocessen, produceren de makkelijk te onderscheiden malt whisky’s. Het pittoreske dorpje Bowmore is de hoofdstad van Islay, gelegen aan de oevers van het zeemeer van Lochindaal.

 

THE ART OF TIME

De historische distilleerderij behuisd Schotland’s oudste rijpingsmagazijn: de legendarische No.1 Vaults. Met zijn geschiedenis als de originele Islay malt wordt Bowmore gemaakt volgens whisky tradities die meer dan 240 jaar geleden werden gecreëerd, zo wordt de gerst nog steeds onvermoeid met de hand gedraaid en zorgvuldig turfgerookt in Bowmore’s eigen moutschuren, precies zoals Bowmore in 1779 al deed.

 

Bowmore 12 jaar

BOWMORE 12 JAAR

Bowmore 12 Year Old belichaamt onze kenmerkende stijl. Als weerspiegeling van de essentie van Bowmore - beukende golven, winderige landschappen en generaties van traditie - is onze 12-jarige zowel complex als perfect uitgebalanceerd. Subtiele citroen en zoete heidehoning complementeren de kenmerkende turfrook, wat leidt tot een heerlijke, lange en zachte afdronk.

TASTING NOTES

Kleur: Amber/koper

Geur: Subtiele tonen van citroen en honing zijn samengebonden met de kenmerkende Bowmore® rokerigheid

Smaak: Warm en heerlijk in de mond met subtiele smaken van donkere chocolade

Afdronk: Handelsmerk turfrook, wat leidt tot een heerlijke, lange en zachte afdronk

 

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.