Skip to main content

Een uitnodiging om het 'Joie de Vivre' te vieren


Courvoisier

Courvoisier

Welkom bij Maison Courvoisier, the most awarded Cognac House (based on 20 Top Spirits Competitions since 2019) Gebouwd door vier families en verspreid over drie culturele steden, staat de geschiedenis van Maison Courvoisier als een bewijs van de geest van Jarnac en de felle lichten en verfijning van Parijs en Londen. Courvoisier is een uitnodiging om te vieren wie we zijn, waar we voor staan en waar we vandaan komen.

Bekijk alle Courvoisier

Volgens de legende bereikte onze cognac in 1811 de Franse keizer Napoléon Bonaparte, die een persoonlijk bezoek bracht aan de Courvoisier-kelder nadat hij had genoten van wat hij had geproefd.

Vele jaren na deze eerste ontmoeting vroeg Napoléon III, neef en erfgenaam van Napoléon Bonaparte, ook persoonlijk om Courvoisier en kende hij Maison Courvoisier de titel 'Fournisseur Officiel de la Maison de l'Empereur' toe, ofwel de officiële leverancier van Napoléon's Imperial Court in 1869. Dankzij het goedkeuringsstempel van Napoléon werd Courvoisier geliefd in heel Europa en werd het geserveerd bij opmerkelijke historische vreugdevolle gelegenheden en sierde het de tafels van vele koninklijke hoven.

image

Cognac is meer dan een proces, het is een idee dat door de eeuwen heen is doorgegeven - Patrice Pinet (Chief Blender)

Ongeëvenaarde kwaliteit

Onze collectie uitbundige cognacs vormt het hart van alles wat we doen. Onze kenmerkende stijlen onthullen de ingewikkelde nuances van onze ambacht. Sinds 2019 zijn wij het meest bekroonde cognachuis op basis van 20 topwedstrijden voor sterke drank en het enige cognachuis dat ooit de felbegeerde titel "Prestige de la France" heeft gewonnen.

Courvoisier VS

Courvoisier VS cognac is een blend van verschillende crus tussen de drie en zeven jaar oud. De fusie van jongere en oudere cognacs geeft Courvoisier VS een fruitige, delicate smaak en een boeket gevuld met rijp fruit en lentebloemen. Het aroma is rijk, fris en eiken, evenwichtig met de kracht van een jonge cognac. Courvoisier VS is een levendige mix van Fins Bois, Bons Bois en een vleugje Petite Champagne. Zowel de Fins Bois als de Bons Bois worden gedistilleerd zonder droesem, wat de delicate en fruitige, bloemige kenmerkende smaak van Courvoisier naar een hoger niveau tilt. Het vleugje Petite Champagne gedistilleerd met droesem voegt complexiteit en lengte toe aan onze VS. De Courvoisier VS is minutieus geblend om de categorieconventies van VS te trotseren als een instapproduct dat vaak wordt gebruikt als basis- en mengingrediënt voor longdrinks. VS for the House of Courvoisier wordt geblend, puur of in een eenvoudige longdrink, als een authentieke en vrolijke introductie tot de Courvoisier-collectie.

Kleur: Lichtgoud, amber
Aroma: Rijk aan lentebloemen, rijp fruit en vers eiken in balans met de kracht van jonge cognac
Smaak: Sterk karakter, krachtig en harmonieus
Afdronk: Kort, intens en zo rijk als het aroma, glijdt gemakkelijk weg

VS Courvoisier Gala

  • 50ml Courvoisier VS
  • 120-130ml gezoete citrusfrisdrank (bij voorkeur citroen of grapefruit)

Giet alle ingrediënten over ijs in een highballglas en garneer met een schijfje citroen of grapefruit.

Courvoisier VS Cognac 70CL

image

Courvoisier VSOP is een vakkundig vervaardigde cognac die een blend is van verschillende crus met een perfecte balans tussen Fins Bois, Grande en Petite Champagnes, op het hoogtepunt van hun aromatische potentieel. Het resultaat is een voortreffelijk uitgebalanceerde cognac met tonen van perzik en geroosterde amandel met een zachte hint van vanille en jasmijn. De Fins Bois is gedistilleerd zonder droesem en zorgt voor de subtiel bloemige aard van de blend, in nevenschikking met de Borderies, Petite Champagne en Grande Champagne gedistilleerd met droesem die de unieke complexiteit en meerlagige rijkdom van onze blend verdiept. Onze VSOP wordt zorgvuldig gerijpt tot twaalf jaar in onze eigen gepatenteerde vaten en verouderingstechnieken. VSOP voor het Maison Courvoisier is vermengd met de bedoeling om op een verfrissende manier van te genieten cocktail, puur of on the rocks om het royale boeket van aroma's en smaken te waarderen.

Kleur: Lichtgoud, amber
Aroma: Bloemig, fruitig met tonen van perzik, gegrilde amandel, toast, vanille en jasmijn
Smaak: Fijn, licht, onderscheidend
Afdronk: Zeer goede afdronk, mooi geheugen, mals, zeer goed uitgebalanceerd

VSOP Courvoisier French Twist

  • 100ml Courvoisier VSOP
  • 30ml De Kuyper Curaçao Triple Sec Likeur
  • 44ml Sirop de Gomme (of honing)
  • 30ml vers citroensap
  • 90ml bruiswater

Giet alle ingrediënten, behalve het bruiswater, in een cafetière en roer. Voeg gesneden fruit, bloemen en/of kruiden toe, roer opnieuw en laat trekken. Druk de zuiger naar beneden om de vaste ingrediënten naar onderop te houden.
Giet van de mix een hoeveelheid naar smaak (bijvoorbeeld 100ml) in een glas over ijs. Vul aan met bruiswater.

 

Courvoisier VSOP 70CL

De Kuyper Curaçao Triple Sec is gedistilleerd van de extracten van sinaasappel en typisch Curaçao fruit. Het heeft een fijne citrusvruchtensmaak ondersteund door een fijne zoete smaak. 
De Kuyper Curaçao Triple Sec is  een heldere drank, perfect voor het mixen van cocktails, zoals bovenstaande VSOP Courvoisier French Twist.

De Kuyper curaçao triple sec likeur 50CL

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.