Skip to main content

Ontdek sterke merken


Dow's Port

Dow's Port

Dow's is de legendarische producent van Vintage Ports, met een historie die meer dan 200 jaar teruggaat. 5 generaties van Symington wijnmakers werken in de wijngaarden van 'Quinta do Bomfim' en 'Quinta Senhora da Ribeira' om super geconcentreerde wijnen te creëren, intens en tanninerijk als ze jong zijn, en rijpend met een superieure elegantie. Dow's staat bekend om de kenmerkende drogere afdronk van zijn wijnen, die overal ter wereld herkenbaar is.

Bekijk de producten

Over Dow

Het verhaal van Dow begint in 1798 toen een Portugese koopman, Bruno da Silva, zich in Londen vestigde om wijn uit Portugal te importeren. Zijn zakelijke vaardigheden en moed werden verder bewezen toen zijn bedrijf de enige Port Company werd die gewapende bescherming huurde voor zijn kostbare lading tijdens de Napoleontische oorlogen. Zijn scheepvaartbedrijf breidde zich uit en hij verwelkomde nieuwe compagnons, totdat in 1912 Andrew James Symington partner werd in Dow's. 


Niet alleen is Dow al meer dan 200 jaar een familiebedrijf, het heeft wereldwijd respect gekregen voor zijn onberispelijke terroir, unieke smaakprofiel en uitstekende reputatie op het gebied van Vintage Port. Zo kende Wine Spectator in 2010 een perfecte 100-score toe aan Dow 2007 Vintage Port en slechts vier jaar later, in 2014, kende het Dow 2011 Vintage de nº1 Wine in the World plaats toe.

 

image

image

Quinta do Bomfim

Een van de mooiste Douro-landgoederen, Quinta do Bomfim, ligt in het hart van de Upper Douro Valley. Ideaal gelegen in een overgangsgebied tussen gematigd en mediterraan klimaat. De schisthellingen liggen overwegend op het zuiden. Met een ruime blootstelling aan de zon, en de wijngaardterrassen leveren al meer dan een eeuw lang de gedenkwaardige Vintage Ports van Dow op.

image

Quinta Senhora da Ribeira

Een van de klassieke quinta's aan de rivier de Douro. Senhora da Ribeira ligt in de afgelegen, hete, droge Douro Superior en heeft een prachtige ligging aan de noordoever, met uitzicht over een brede golf van de Douro-rivier, direct tegenover Quinta do Vesúvio. Andrew James Symington en zijn gezin hielden ervan om te wandelen in het ruig mooie heuvelland rond Senhora da Ribeira, nadat ze vanuit Bomfim met de trein en boot stroomopwaarts waren gereisd, een traditie die door zijn nakomelingen in ere wordt gehouden.

20 Year Old Tawny

Twintig jaar lang zorgen de voortdurende aandacht en zorg van de meester-blender, keldermeester en kuipers ervoor dat er een prachtig uitgebalanceerde gerijpte tawny Port ontstaat.


Gedurende het rijpingsproces verdampt 35% van het oorspronkelijke volume in elk vat voor het bottelen, waardoor deze wijn prachtig geconcentreerd is. De zachte fruitaroma's gaan perfect samen met de complexe kenmerken van langdurige houtrijping. Voor sommigen is dit is een schoolvoorbeeld van een perfect gerijpte tawny port.

Meer producten van Dow's

Het product is toegevoegd aan je favorieten en is alleen beschikbaar in deze browser. Log in of registreer om je favorieten op te slaan naar je acccount.